Çorum'da hava sıcaklıkları sert bir şekilde düşerken, yılın ilk karı Sorkun ve Karaağaç köylerine düştü. Özellikle yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı, tarımsal alanlar için zirai don riskini de beraberinde getiriyor. Meteoroloji, çiftçileri bu duruma karşı uyardı ve soğuk havanın hafta başına kadar devam edeceğini duyurdu.

Bölgedeki Kar Yağışı ve Soğuk Hava

Çorum'un yüksek kesimlerinde ve yaylalarında beklenen kar yağışı, mevsimin ilk karı olarak toprakla buluştu. İskilip ilçesine bağlı köylerde kar yağışı başlarken, il genelinde sıcaklıklar 8 ila 12 derece birden düştü. Soğuk hava dalgasıyla birlikte, özellikle tarımsal üretim yapan çiftçiler için zirai don uyarısı yapıldı.

1 ölü, 21 yaralı! Çorum Valisi Ali Çalgan, feci trafik kazasında yaralanan tarım işçilerini ziyaret etti 1 ölü, 21 yaralı! Çorum Valisi Ali Çalgan, feci trafik kazasında yaralanan tarım işçilerini ziyaret etti

Zirai Don ve Fırtına Tehlikesi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, tarımsal faaliyetlerde bulunanları zirai don riskine karşı önlem almaları konusunda uyardı. Bölgede beklenen kuvvetli kuzeyli rüzgarlar ve şiddetli fırtına da hava koşullarını zorlaştıracak.

Hafta Başına Kadar Devam Edecek

Soğuk havanın, kuvvetli rüzgarlarla birlikte hafta başına kadar etkisini sürdüreceği tahmin ediliyor. Meteoroloji yetkilileri, vatandaşların hava koşullarına uygun önlemler almalarını tavsiye ediyor.