Hitit Üniversitesi, TÜBİTAK tarafından sağlanan "Ağlara Üyelik Desteği Programı" kapsamında Avrupa’nın önde gelen proses endüstrisi platformlarından biri olan A.SPIRE ağına üye oldu. Üniversite, bu üyelikle sanayi ve araştırma alanlarında uluslararası projeler geliştirmeyi hedefliyor.

A.SPIRE Nedir?

A.SPIRE ağı, 20’den fazla ülkeden 180’in üzerinde sanayi ve araştırma kuruluşunu bir araya getirerek Avrupa proses endüstrisinin yenilikçi çözümler üretmesini amaçlayan bir platformdur. Bu ağ, özellikle enerji, iklim ve hammadde konularında Avrupa’nın 2050 hedeflerine ulaşmasını sağlamak için önemli bir role sahiptir.

Hitit Üniversitesi’nin Hedefleri

Hitit Üniversitesi, ihtisaslaşma alanı olan “Makine ve İmalat Teknolojileri” kapsamında A.SPIRE ağına katıldı. Bu üyelik sayesinde üniversite, uluslararası projelerde yer alarak sanayi ve araştırma iş birliklerini artırmayı ve Türkiye ile Avrupa’da bilimsel projeler geliştirmeyi planlıyor. Ayrıca, üniversitenin uluslararası görünürlüğünü güçlendirmek de temel hedefler arasında yer alıyor.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: “Zulümlerin son bulması ancak alimlerimizin mücadelesiyle mümkün olacaktır” Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: “Zulümlerin son bulması ancak alimlerimizin mücadelesiyle mümkün olacaktır”

Sürdürülebilir Sanayi Dönüşümü İçin İş Birliği

A.SPIRE ağı, Processes4Planet ortaklığı aracılığıyla sanayi sektörlerinin sürdürülebilir dönüşümünü desteklemeyi amaçlıyor. Avrupa’nın küresel rekabet gücünü artırmak için yenilikçi ve çevre dostu çözümler geliştiren bu ortaklık, sanayide çevresel ve teknolojik dönüşümleri hızlandırmayı hedefliyor.