Malatya'da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem sonrasında, bazı illerde okullar tatil edildi. Milyonlarca öğrenci ve veli, 17 Ekim 2024'te okullar tatil mi sorusunun cevabını arıyor. Peki, hangi illerde okullar tatil edildi? İşte deprem sonrası okulların tatil edildiği iller ve son durum.

Gençlik ve Spor Bakanı Bak: "Öğrenci topluluklarının daha büyük hedeflere ulaşabilmesi için projelere 120 milyon liralık bir bütçe ayırdık" Gençlik ve Spor Bakanı Bak: "Öğrenci topluluklarının daha büyük hedeflere ulaşabilmesi için projelere 120 milyon liralık bir bütçe ayırdık"

Malatya Depremi Sonrası Tatil Olan İller

AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre, Malatya'nın Kale ilçesinde 5.9 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Bu sarsıntının ardından, Malatya, Elazığ ve Şanlıurfa illerinde 1 gün süreyle eğitime ara verildi. İlkokul, ortaokul, lise ve üniversitelerde dersler durduruldu.

16 - 17 Ekim 2024 Tarihlerinde Hangi İllerde Okullar Tatil?
Malatya: Depremin merkez üssü olan bu ilde tüm eğitim kurumlarında 1 gün süreyle eğitime ara verildi.
Elazığ: Depremden etkilenen iller arasında olan Elazığ’da da okullar 1 gün tatil edildi.
Şanlıurfa: Deprem sonrasında tedbir amaçlı Şanlıurfa’da da okullar 1 gün kapalı olacak.

Yarın Okullar Tatil Mi?

17 Ekim 2024'te Malatya, Elazığ ve Şanlıurfa’da okullar tatil edilmeye devam ediyor. Yetkililerin açıklamalarına göre, deprem sonrası bu illerdeki tüm öğrenciler için eğitime 1 gün ara verildi.