Mayasız kıyır kıyır poğaça tarifi, çay saatlerinizi zenginleştirecek hızlı ve lezzetli bir seçenektir. Bu tarif, herkesin kolayca yapabileceği pratik adımlarla dolu. İşte adım adım mayasız poğaça yapımı...

Mayasız poğaça, özellikle acele edenler için mükemmel bir seçenek. Bu rehber, adım adım lezzetli poğaça yapmanız için gerekli tüm bilgileri sağlayacak. Hızlı ve kolay bir şekilde harika sonuçlar elde edin.

Mayasız kıyır kıyır poğaça tarifi, evde hızlıca hazırlayabileceğiniz, misafirleriniz ve aileniz için mükemmel bir lezzet sunar. Bu basit ve pratik tarif ile çıtır çıtır, peynir dolu poğaçaları kolaylıkla yapabilirsiniz. Deneyin ve bu eşsiz lezzeti kendiniz yaşayın.

MALZEMELER

1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 paket kabartma tozu
4 su bardağı un (kontrollü olarak ekleyin)

İçi için;

Ufalanmış beyaz peynir
Maydanoz

Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu

Üzeri için;

Yumurta sarısı
Susam
Çörekotu

İstediğiniz herhangi bir iç malzemeyi kullanabilirsiniz. 

YAPILIŞI

Yoğurma kabına süt, sıvı yağ, yumurta, şeker, tuz ve kabartma tozunu aldıktan sonra iyice karıştırın.
Üzerine unu kontrollü olarak ekledikten sonra kontrollü bir şekilde yoğurun ve hamur ele yapışmayan, yumuşak bir kıvama kavuştuktan sonra 20 dakika kadar dinlendirin.
Bu sırada beyaz peynir ve maydanozu bir kapta karıştırın.
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak tezgahta veya elinizde açın.
İç harcınızdan ekledikten sonra D şeklinde kapatın.
Fırın tepsisine aralıklı olarak dizin ve yumurta sarısı sürdükten sonra çörekotur, susam ile süsleyin.
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 20 dakika pişirin.
Piştikten sonra fırından alın ve servis edin. 

Mayasız kıyır kıyır poğaça tarifi, çay saatleriniz için mükemmel bir atıştırmalık sağlar. Bu kolay ve lezzetli tarif ile evde hızlıca tatlı bir şeyler hazırlayabilirsiniz. Deneyin ve bu eşsiz lezzeti kendiniz yaşayın. Herkese afiyet olsun!