MasterChef 2024'te bu akşam ekranlara gelen eleme turunda yarışmacılardan su böreği yapmaları istendi. İzleyenler, bu özel lezzetin tarifini merakla araştırmaya başladı. İşte şeflerin favorisi olan su böreği tarifi ve yapılışı hakkında tüm detaylar...

Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı! Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı!

MasterChef 2024'ün eleme turunda şefler yarışmacılardan geleneksel Türk mutfağının en özel lezzetlerinden biri olan su böreği yapmalarını istedi. Peki, su böreği nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? İşte MasterChef'ten kolay ve pratik su böreği tarifi...

MasterChef 2024'ün eleme turunda yarışmacılardan istenen su böreği, şefler tarafından çok sevildi. Evde kolayca yapabileceğiniz bu lezzetli tarif ile siz de su böreği ustası olabilirsiniz. Su böreği nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir? İşte detaylar...

SU BÖREĞİ TARİFİ

MALZEMELER

4.5 su bardağı un
3 yumurta
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
Yarım tatlı kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
Yufkaları açmak için:
1 su bardağı un
1.5 su bardağı buğday nişastası

İç malzeme için:

200 gr ufalanmış beyaz peynir
Hamur araları için:
200 gr tereyağı
1.5 su bardağı ılık süt
3 yumurta
150 gr rendelenmiş kaşar peyniri

TARİF

Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz gibi açıp 3 yumurta, sıvıyağ, sirke ve tuzu ilave edin. Karıştırıp iyice yoğurun.
Üzerini nemli bir bezle örtüp 15 dakika dinlendirin. Tekrar yoğurun ve üzerini örtüp 30 dakika daha dinlendirin.
Hamuru 12 eşit bezeye ayırıp üzerlerini nemli bezle örtün. Bezeleri merdane ile teker teker aralarına nişastalı un serperek tepsi büyüklüğünde açın.
Tereyağını eritip ılıtın. Süt ve yumurtaları ilave edip çırpın. Açtığınız yufkalardan 2 tanesini ayırıp birini yağlanmış tepsiye kenarları dışa sarkacak şekilde yayın.
Sütlü karışımdan 2-3 kaşık ilave edip 3 kaşık kaşarpeyniri serpiştirin. Derin ve geniş bir tencereyi su ile doldurun. 1 kaşık sıvıyağ ve 1 kaşık tuz ilave edip kaynatın.
Aynı büyüklükte ayrı bir tencereyi buzlu suyla doldurun. Kalan 10 yufkayı tek tek kaynar suya açık olarak atıp 2 dakika haşlayın.
Yırtılmaması için özenle alıp buzlu suya ilave edin. Yufkaları kevgirle temiz bir mutfak bezinin üzerine alıp süzülmeye bırakın.
Yufkaların yarısını tepsiye üst üste yayıp aralarına sütlü karışım ve kaşarpeynirini ekleyin. Beyazpeyniri serpiştirip diğer yufkaları da aynı şekilde üst üste yayın.
Üzerine ayırdığınız yufkayı yayıp sarkan kısımları içe doğru kıvırın. Üzerine kalan sütlü karışımı sürüp ısıtılmış 150 dereceye ayarlı fırında 40-45 dakika pişirin. Ilık servis yapın.

MasterChef 2024'ün eleme turunda izleyicileri ekran başına kilitleyen su böreği tarifi ile siz de mutfakta harikalar yaratabilirsiniz. Adım adım tarifimizi uygulayarak enfes su börekleri yapabilir ve sevdiklerinizi şaşırtabilirsiniz. Afiyet olsun!