MasterChef'te bugünkü konsept 'dürümler' olarak açıklandı ve en çok merak edilenlerden biri de nohut dürüm oldu. İşte, Gaziantep usulü nohut dürüm tarifi ve hazırlanışı...

Nohut dürüm, MasterChef All Star'ın 170. bölüm fragmanı sonrasında gündemin en çok arananlarından biri haline geldi. Bu lezzetli tarifi sizlerle paylaşmak için heyecanlıyız.

Gaziantep'in meşhur lezzeti nohut dürüm, MasterChef All Star'da yarışmacıların becerilerini sergilediği bir tarif olarak ön plana çıktı. İşte bu lezzetli tarifin detayları...

Herkesin favorisi olan lezzet: Sadece 10 dakikada hazırlanan Mozaik Pasta tarifi Herkesin favorisi olan lezzet: Sadece 10 dakikada hazırlanan Mozaik Pasta tarifi

NOHUT DÜRÜM TARİFİ

MALZEMELER

2 su bardağı kadar nohut
Nohutu haşlamak için kemikli et tercih edilebilir
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı pulbiber
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
Tuz
4 tane tandır lavaş

Üzeri için

2 adet soğan
2 adet domates
1 adet maydanoz
4 adet marul
Patates kızartması
Tuz
Pulbiber
Sumak

TARİF

Nohutlarınızı bir gece önceden bol suda ıslayalım. Düdüklü tencereye alın üzerine biraz tuz ve kemikli eti koyun ve sıcak suyu ekleyip pişirin. Pişen nohudun suyunu süzün. Eti kullanmıyoruz. Geniş bir tavaya zeytinyağı ve tereyağını koyalım üzerine nohutları ilave edelim ve biraz kavuralım. Kızarmaya başlayınca baharatlarını ilave edelim. Biraz daha kavuralım ve altını kapatalım. Domatesi ve soğanı ince ince dilimleyelim. Maydanoz ve marulu da ince ince doğrayalım. 2 tane orta boy patatesi doğrayıp kızartalım. Lavaş üzerine tüm malzemeleri dizip servis edebilirsiniz.

MasterChef All Star'ın getirdiği ilhamla, Gaziantep'in geleneksel lezzeti nohut dürümü artık evinizde de kolayca yapabilirsiniz. Bu basit ve lezzetli tarifle, sevdiklerinize özel bir lezzet sunabilirsiniz. Afiyet olsun!