MasterChef 2024'te bu akşam ekranlara gelen eleme turunda yarışmacılardan Arnavut ciğeri yapmaları istendi. İzleyenler, bu özel lezzetin tarifini merakla araştırmaya başladı. İşte şeflerin favorisi olan Arnavut ciğeri tarifi ve yapılışı hakkında tüm detaylar...

MasterChef 2024'ün eleme turunda şefler yarışmacılardan geleneksel Türk mutfağının en özel lezzetlerinden biri olan Arnavut ciğeri yapmalarını istedi. Peki, Arnavut ciğeri nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? İşte MasterChef'ten kolay ve pratik Arnavut ciğeri tarifi...

MasterChef 2024'ün eleme turunda yarışmacılardan istenen Arnavut ciğeri, şefler tarafından çok sevildi. Evde kolayca yapabileceğiniz bu lezzetli tarif ile siz de Arnavut ciğeri ustası olabilirsiniz. Arnavut ciğeri nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir? İşte detaylar...

MALZEMELER

700 gram kuzu ciğeri (zarı temizlenmiş, iri küp doğranmış)
1 çay bardağı un
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz veya pul biber

Kızartma için;

2 çorba kaşığı un (ikinci kez kızartma için)
1,5 su bardağı sıvı yağ (1 su bardağı ayçiçeği + 1/2 (yarım) su bardağı zeytinyağı)

Servis için;

Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi

Kuru Soğan (Halka doğranmış piyazlık, sumaklı)
Kimyon
Maydanoz (Arzuya göre)

TARİF

Zarı temizlenmiş ve küp doğranmış ciğerinizi tel süzgecinize alın, kanlanmış ise süzün (benim ciğerimden 2 damla kan aktı sadece). Taze ciğer için lütfen bildiğiniz kasaptan yardım alın.
Kızartma yağınızı, derin çelik tencereniz alıp kızmasını beklerken derin bir kapta un, tuz, kırmızı biberi karıştırın. Ciğerleri bu karışıma alıp harmanlayın.
Kızgın yağa, elinizle hafif ununu kapta bırakarak attığınız ciğerleri 1-1,5 dk. kızartın.
Yağdan ciğerlerinizi süzerek alın.
İkinci kızartma için yağın kızmasını beklerken derin kabınızda azar azar 2 kaşık ununuzu ciğerlerin üzerine serpiştirin…
Ciğerlerinizi tekrar yağa atarak karıştırarak kızartın (1 dk. kadar).
Yağdan aldığınız ciğerleri kapaklı bir kaba alın, kızarttığınız yağdan 5-6 çorba kaşığı gezdirin. Beze sararak dinlendirin ( 15 dk. kadar).
Sumaklı soğan piyazı eşliğinde, üzerine kimyon, arzuya göre maydanoz ekleyerek servis yapın.

MasterChef 2024'ün eleme turunda izleyicileri ekran başına kilitleyen Arnavut ciğeri tarifi ile siz de mutfakta harikalar yaratabilirsiniz. Adım adım tarifimizi uygulayarak enfes Arnavut ciğerleri yapabilir ve sevdiklerinizi şaşırtabilirsiniz. Afiyet olsun!