MasterChef’te bugün Akdeniz lezzetleri yarıştı. Menünün en dikkat çeken ürünlerinden biri de Tarsus lahmacunu oldu. Peki, bu lezzeti nasıl yapabilirsiniz? İşte malzemeleri ve püf noktaları…
 

TARSUS LAHMACUN MALZEMELERİ NELER?

Yarım paket yaş maya

4 bardak un

Yarım çay bardağı sıvı yağı

Yarım çay bardağı süt

Tuz aldığı kadar su

Harcı için:

200 gram kıyma

3 domates

Yarım demet kıyılmış maydanoz

Anadolu’nun en sevilen tatlısı: Sadece 30 dakikada hazırlanan Şekerpare tarifi Anadolu’nun en sevilen tatlısı: Sadece 30 dakikada hazırlanan Şekerpare tarifi

2 kuru soğan

2 kaşık salça

1 kutu domates püresi

Tuz, karabiber, sıvı yağ

TARSUS LAHMACUN NASIL YAPILIR?

Karıştırma kabına unu alın ve ortasını havuz şeklinde açın. Mayayı, sıvı yağı, ve sütü havuzun içine koyun ve mayayı eritin. Unun üzerine tuzu serpin ve suyu ekleyerek hamuru kulak memesi kıvamında yoğurun.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve mayalanmaya bırakın.

Bu sırada iç harcı hazırlayın. Kıymayı bir kaba alın. Domatesi ve soğanı rendeleyerek kıymaya ekleyin. Kıyılmış maydanozu, salçayı, tuzu, karabiberi ve sıvı yağı da ekleyip karıştırın. İç harcın sürülebilme kıvamına gelmesi için 1 kutu domates püresini de ilave edin.

Çay bardağı altı büyüklüğündeki hamur bezelerini açarak bir fırın tepsisine yerleştirin ve üzerlerine hazırladığınız iç harcı sürün.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 35 dakika kadar pişirin. Herkese afiyet olsun!