Market raflarında satılanlardan çok daha lezzetli, ev yapımı acuka ile tanışmaya ne dersiniz? Hem sağlıklı hem de pratik bu tarifi deneyerek kahvaltılarınızı zenginleştirebilirsiniz.

Evde kendi acukanızı yaparak misafirlerinizi şaşırtmaya ne dersiniz? Ceviz, biber ve domates salçasının muhteşem uyumuyla hazırlanan bu tarif, herkesin beğenisini kazanacak.

Acuka, zengin baharatları ve cevizin verdiği tat ile kahvaltıların vazgeçilmez lezzetlerinden biri. Evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarif ile kahvaltılarınıza yeni bir soluk getirin.

ACUKA TARİFİ:

Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı! Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı!

MALZEMELER

3 yemek kaşığı biber salçası (İsteğe göre acılı ve acısız)
4 diş sarımsak
5 yemek kaşığı domates salçası 
3 yemek kaşığı ince çekilmiş kurutulmuş ekmek içi 
yarım su bardağı ince öğütülmüş ceviz
1 çay kaşığı susam 
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı pulbiber
yarım çay kaşığı kimyon
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı taze öğütülmüş tane karabiber
1 tutam tuz
1 çay kaşığı yenibahar(isteye göre)

YAPILIŞI

Bir tavaya zeytinyağını koyup ocağın altını yakın. Zeytinyağı biraz ısındıktan sonra rendelediğiniz sarımsakları ekleyin ve karıştırın.

sonra 3 yemek kaşığı biber salçasını ve 5 yemek kaşığı domates salçasını ekleyin ve kısık ateşe alın. Kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.

Kavurduktan sonra üzerine cevizleri ekleyin. Bütünleşinceye kadar karıştırmaya devam edin. 

Daha sonra baharatları eklemeye başlayın.

Bütün baharatları ekledikten sonra 2 dakika kısık ateşte pişirdikten sonra altını kapatıp soğuması için kenara alın.

Soğuduktan sonra bayat emekleri ekleyin ve karıştırın.

En son zeytinyağını ekleyerek temiz bir kavanoza doldurun ve kullanılmamış bir kapakla kapatın. Uzun süre dayanması için buzdolabında bekletin.

Kahvaltılarda bir tabağa alarak kızarmış ekmek dilimlerine sürüp bu lezzeti tadabilirsiniz.

Ev yapımı acuka tarifi ile kahvaltılarınız artık çok daha lezzetli ve renkli. Domates ve biber salçasının, ceviz ve özenle seçilmiş baharatlarla buluştuğu bu tarif, ekmek üstünde ya da yemeklerinizin yanında harika bir tat bırakacak. Sağlıklı ve doyurucu bir seçenek arayanlar için ideal olan acuka, evde pratik bir şekilde hazırlanabilir. Şimdi siz de bu tarifi deneyerek, kahvaltılarınıza enfes bir lezzet katın. Afiyet olsun!