Şipşak hazırlanan ve lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakan lokanta usulü ezme salata tarifi ile karşınızdayız. Domates, salatalık, biber ve maydanoz gibi taze sebzelerle yapılan bu salata, sofralarınızın vazgeçilmezi olacak.

Ezme salata severler için harika bir tarifimiz var: Lokanta usulü ezme salata. Hem yapımı kolay hem de lezzeti mükemmel olan bu salata, nar ekşisi ve zeytinyağı ile ferahlatıcı bir tat sunar. İşte adım adım tarifi.

Lokanta usulü ezme salata, evde kolayca hazırlayabileceğiniz, lezzetli ve pratik bir tarif. Taze sebzeler ve nar ekşisi ile zenginleştirilen bu salata, sofralarınıza renk katacak. Misafirlerinizi bu tarifle şaşırtmaya hazır olun.

MALZEMELER

3 adet orta boy domates
1 adet salatalık
1 adet soğan
2 adet yeşil biber
6-7 dal maydanoz
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı nar ekşisi
2 yemek kaşığı elma sirkesi
4 yemek kaşığı zeytinyağı

TARİF

Her sofraya yakışacak muhteşem lezzet: Dillere destan Acılı Ezme tarifi Her sofraya yakışacak muhteşem lezzet: Dillere destan Acılı Ezme tarifi

İlk olarak yeşil biberleri, soğanı, maydanozları ve domatesleri robottan geçiriyoruz. Sebzelerin çok fazla ezilmemesine dikkat ediyoruz.
Daha sonra elma sirkesini, nar ekşisini, zeytinyağını ve tuzu ekleyip bir tur karıştırıyoruz.
Ezme salatayı geniş bir kaseye alıyoruz. Üzerine domates ve biber salçalarını ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz. Servise hazır.

Lokanta usulü ezme salata tarifi ile sofralarınıza lezzet ve tazelik katın. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu salata, taze sebzeler ve nar ekşisi ile ferahlatıcı bir tat sunar. Adım adım tarifimizi takip ederek, siz de bu enfes lezzeti deneyebilir ve sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi