Bu kolay çilekli tartolet tarifi ile çay saatlerinizi şenlendirin. Pratik adımlarla ve enfes lezzetiyle misafirlerinizden tam not alacak bu tarif, sofralarınızın vazgeçilmezi olacak.

Çay saatleriniz için ideal bir lezzet olan çilekli tartolet, hem görsel olarak şık hem de lezzet olarak muhteşem! Bu mükemmel tarifi adım adım anlatıyoruz; en özel meyvelerle süsleyerek servis edin, beğeni toplayın!

Tatlı krizlerinizi en lezzetli şekilde gidermeye yardımcı olacak çilekli tartolet tarifi ile tanışın. Hem çocuklar hem de yetişkinler için mükemmel bir seçim olan bu tarif, çay saatlerinizi tatlı bir serüvene çevirecek.

TARTOLET TARİFİ İÇİN MALZEMELER

Tartolet hamuru için:
2 su bardağı un
1/2 su bardağı pudra şekeri
125 gram tereyağı
1 adet yumurta
1/2 paket kabartma tozu

Kreması için:

2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilin

Üzeri için:

1çay bardağı yaban mersini
5-6 adet çilek

MasterChef Hamsi Kuşu tarifi: Nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir? MasterChef Hamsi Kuşu tarifi: Nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?

TARTOLET TARİFİ NASIL YAPILIR?

Hamur için un, pudra şekeri, tuz ve tereyağını karıştırın.

Yumurtayı da ekleyip hamuru toparlayın. Hamuru streç filme sarın ve buzdolabında 30 dakika dinlendirin.

Kreması için, tereyağ ve vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alın. Sürekli karıştırarak kıvam alıncaya kadar pişirin.

Piştikten sonra vanilya ve tereyağını ekleyin.

Dinlenen hamuru tartolet kalıbınıza göre eşit parçalara bölün. Her parçayı hafif açtırın. Yağlanmış kalıplara yerleştirin.

Fazla kısmı bıçak yardımıyla kesin. Ortasına çatalla delikler açın.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pembelişinceye kadar pişirin. Pişen tartoletleri kalıptan çıkarın. Kremayı sıkma poşetine alın.

Tartoletlerin için istediğiniz şekilde sıkın. Üzerinide meyvelerle süsleyin. Afiyet olsun.

TARTOLET TARİFİNİN SERVİS ÖNERİSİ

Süslemede arzu ettiğiniz meyveleri kullanabilir, arzuya göre üzerlerine tart jölesi sürebilirsiniz.

Çilekli tartolet tarifi ile çay saatlerinizi renklendirecek ve tatlı krizlerinizi lezzetli bir şekilde çözecek bir tarif keşfettiniz. Hem kolay yapılışı hem de enfes lezzetiyle bu tartolet, misafirlerinizden tam not alacak. Kendi evinizde çilekli tartolet yapmanın keyfine varın ve bu özel anları sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!