Ispanaklı börek, kokusuyla iştah kabartan ve tadıyla damakları şenlendiren bir lezzet. Özellikle kahvaltı sofralarının ve çay saatlerinin vazgeçilmezi olan bu böreği evde kolayca yapabilirsiniz. Tüm püf noktalarıyla nefis ıspanaklı börek tarifimizi sizlerle paylaşıyoruz.

Her lokmasında ayrı bir lezzet saklı olan ıspanaklı börek, yapımı kolay ve pratik tarifler arasında yer alıyor. Taze ıspanak ve çıtır yufka ile hazırlanan bu enfes börek, misafirlerinizi ve sevdiklerinizi etkileyecek. Adım adım ıspanaklı börek tarifimizi deneyin ve farkı keşfedin.

Fırından çıkar çıkmaz kokusuyla mest eden ıspanaklı börek, özellikle evde hazırlaması kolay ve lezzet garantili bir tarif arayanlar için mükemmel bir seçenek. Tüm detayları ve püf noktalarıyla evde yapabileceğiniz bu börek tarifini mutlaka deneyin.

MALZEMELER

3 adet yumurta
Yarım su bardağı sıvı yağ
250 gram yoğurt
1 şişe soda
500 gram ıspanak
1 yemek kaşığı tuz
1 kahve fincanı un
5 adet yufka
Çörek otu

TARİF

Ispanaklı iç harcı için derin bir kaba yumurta, sıvı yağ, yoğurt ve sodayı alıp karıştırın.
Yıkayıp doğradığınız ıspanakları bir kapta tuzla birlikte ovun.
Ispanakların üzerine 1 kahve fincanı un ekleyip karıştırın.
Fırın tepsisini güzelce yağlayın ve ilk katman için 1 tane yufkayı, kenarları taşacak şekilde tepsiye serin.
Yufkanın üzerine iç harçtan 2-3 yemek kaşığı döküp yayın.
Üstüne bir kat daha yufkayı sermek için yufkayı küçük parçalara ayırın. Parçaladığınız yufkaları sıvı harca batırıp tepsiye dizin.
Yufkanın üstüne yine harçtan 1-2 kaşık gezdirin.
Üçüncü yufkayı da parçalara ayırın, sıvı harca batırıp tepsiye yerleştirin.
Yufkanın üstüne kalan ıspanakları ekleyin.
Dördüncü yufkayı da parçalara ayırın, sıvı harca batırıp üstüne yerleştirin ve ıspanakların üzerini örtün.
Beşinci yufkayı sıvı harca batırarak tepsiye serin.
Tepsinin kenarındaki ilk katman yufkanın kenarlarını içe doğru kapatın.
Kalan sıvı harcı böreğin üstüne dökün.
Yufkalı böreği düzgünce dilimleyin ve buzdolabında yarım saat ya da 1 saat bekletin.
Böreği buzdolabına koyduktan sonra fırını 180 derecede ayarlayın ve çalıştırın.
Buzdolabından çıkardığınız böreğin üzerine çörek otu serpin ve fırına atın.
Börek kızarana kadar 35 dakika kadar pişirin.
Börek piştikten sonra biraz dinlendirin ve servis edin.

Anadolu’nun en sevilen tatlısı: Sadece 30 dakikada hazırlanan Şekerpare tarifi Anadolu’nun en sevilen tatlısı: Sadece 30 dakikada hazırlanan Şekerpare tarifi

Ispanaklı börek tarifi, kolay yapımı ve eşsiz lezzeti ile sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Taze ıspanak ve çıtır yufka ile hazırlanan bu börek, hem sağlıklı hem de doyurucu bir seçenek sunuyor. Deneyin ve misafirlerinizi bu lezzetli tarifle etkileyin. Afiyet olsun!