Lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakacak bir kısır tarifi arıyorsanız, tam ölçülü bu tarif tam size göre. İnce bulgurun, taze yeşilliklerin ve nar ekşisinin muhteşem uyumunu yakalayarak, sofralarınıza harika bir lezzet katabilirsiniz. İşte detaylar.

Misafirleriniz için özel bir tarif mi arıyorsunuz? Yiyenlerin tarifini sorduğu tam ölçülü kısır tarifi ile hem pratik hem de lezzetli bir seçenek sunabilirsiniz. Kolay yapımı ve enfes tadı ile bu tarif, favoriniz olacak. Hemen deneyin!

Çay saatlerinde veya yemek davetlerinizde sunabileceğiniz, yiyen herkesin tarifini isteyeceği bir kısır tarifi ile karşınızdayız. Tam ölçülü ve lezzet garantili bu tarifle, sofralarınıza renk ve tat katacaksınız. İşte adım adım kısır yapımı.

17 Ekim MasterChef dokunulmazlık oyununu hangi takım kazandı? Kimler Eleme potasına girdi? 17 Ekim MasterChef dokunulmazlık oyununu hangi takım kazandı? Kimler Eleme potasına girdi?

MALZEMELER

2 su bardağı ince bulgur
1,5 su bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
2 adet limon suyu
1/2 (yarım) çay bardağı nar ekşisi
4 dal taze soğan
Yarım demet maydanoz
5-6 yaprak nane
5-6 dal dereotu
6-7 yaprak marul 

TARİF

Öncelikle 2 su bardağı ince kısırlık bulguru geniş bir kaba alın. Üzerine 1,5 su bardağı sıcak suyu ekleyerek üzerini streçle kapatın yoksa eğer
kapak yardımıyla kapatabilirsiniz. Kısa süre sonra bulgurlar suyunu çekerek yumuşayacaktır.
Bulgular şiştikten sonra kaşık yardımıyla karıştırıp tane tane olmasını sağlayın.
Üzerine 2 yemek kaşığı domates salçası ve 1 çay bardağı zeytinyağını ekleyin.
1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı pul biber, 2 limonun suyu ve yarım çay bardağı nar ekşisini de ekleyin.
4 dal taze soğan, yarım demet maydanozu, 5-6 yaprak nane, 5-6 dal dereotu 6-7 yaprak orta boy marul ekleyip karıştırdıktan
sonra kısır servise hazır.
Son olarak Kısırın yanına domates ve salatalığı küçük küçük doğrayıp servis edebilirsiniz.

Yiyenlerin tarifini sorduğu tam ölçülü kısır tarifi ile çay saatlerinize ve davetlerinize lezzet katabilirsiniz. Kolay ve pratik yapımı sayesinde kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu kısır, herkesin favorisi olacak. Deneyin ve sevdiklerinize bu lezzeti tattırın. Afiyet olsun!