Pastane kalitesinde ekler yapmanın sırlarını keşfetmek ister misiniz? Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarif ile hem lezzetli hem de göz alıcı eklerler yapabilirsiniz. Fransız mutfağının bu özel tatlısını adım adım yapmanın keyfini çıkarın.

Evinizde pastane kalitesinde tatlılar hazırlamayı seviyorsanız, Kardelen Tatlısı tam size göre! Ege'nin en sevilen tatlılarından biri olan Kardelen Tatlısı, lezzeti ve görselliği ile sofralarınızı şenlendirecek. Adım adım bu tarifi takip ederek, evde kolayca Kardelen Tatlısı yapabilirsiniz.

Evde ekler yapmanın zor olduğunu mu düşünüyorsunuz? Bu tarifle fikirlerinizi değiştireceksiniz. Adım adım pastane kalitesinde ekler yapmanın sırlarını sizlerle paylaşıyoruz. Çay saatlerinizi daha keyifli hale getirecek bu tarifle mutfakta harikalar yaratmaya hazır mısınız?

Malzemeler

Krema İçin:

Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı! Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı!

800 ml süt
1 yumurta sarısı
115 gr şeker (1 su bardağından 1 parmak eksik)
70 gr un (yarım su bardağından 1 parmak fazla)
40 gr nişasta (yarım su bardağından 1 parmak az) (Toplamda un ve nişasta 1 su bardağı olacak)
2 yemek kaşığı tepeleme tereyağı veya margarin
1 paket vanilya
1 küçük Türk kahvesi fincanı soğuk süt
1 poşet krem şanti

Hamur İçin:

100 gr tereyağı veya margarin
10 gr şeker (1 tatlı kaşığı)
1 çimdik tuz
200 ml su
1 paket vanilya
125 gr un (1 su bardağından 1 parmak fazla)
4 adet yumurta

Üzeri İçin:

100 gram sütlü çikolata
100 gram bitter çikolata

Dekor İçin:

25 gram beyaz çikolata
Not: Kullandığım bardak ölçüsü 170 ml.

Yapılışı

Krema Yapımı:

Krema Hazırlığı:

Bir tencereye şeker, yumurta sarısı, süt, un ve nişasta ekleyin. Koyu bir muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.
Pişen muhallebi sıcakken vanilya ve tereyağını ekleyin. Yağ eriyene kadar karıştırın.
Üzerine streç film örtüp buzdolabında soğumaya bırakın.

Krem Şanti Ekleyin:

Soğuyan muhallebiye, soğuk sütle katılaşana kadar çırpılmış krem şantiyi ekleyin ve iyice karıştırın.
Krema hazırdır. (1 gün önceden yapılıp buzdolabında bekletilirse, daha kıvamlı ve lezzetli olur)

Hamur Yapımı:

Hamur Hazırlığı:

Tencereye su, tereyağı, tuz, şeker ve vanilyayı alın ve kaynatın.
Kaynayan suyun içerisine unu boşaltarak sürekli karıştırın. Hamur toparlanıp pişene kadar yaklaşık 3-5 dakika ocakta karıştırın.
Hamuru soğumaya bırakın.

Yumurta Ekleyin:

Soğuyan hamura tek tek yumurtaları ekleyerek mikserle karıştırın. Hamur yapışkan hale geldiğinde hazırdır.
Hamuru sıkma torbasına doldurun.

Şekil Verme ve Pişirme:

Fırın kağıdı serilmiş bir tepsiye ince uzun şeritler sıkın.
Önceden ısıtılmış 180 derece (alt-üst) fırında hamurları 40-45 dakika pişirin.
Fırının kapağını açmadan hamurları yaklaşık 25-30 dakika sıcak fırında bekletin. Bu, hamurların tamamen kendini çekmesini sağlar.

Eklerlerin Hazırlanması:

Kesme ve Doldurma:

Fırından çıkarılan ve soğumuş olan eklerleri ortadan ikiye kesin.
Alt parçalara bol krema sıkın ve kapaklarını benmari usulü eritilmiş çikolataya bulayarak kremanın üzerine kapatın.

Dekor:

Tüm eklerlere aynı işlemi uyguladıktan sonra arzu edilirse üzerlerine eritilmiş beyaz, sütlü veya bitter çikolata ile dekor verin ya da fındık, fıstık gibi malzemeler serpin.

Bu tarif ile pastane lezzetinde eklerler yapmanın mutluluğunu yaşayacaksınız. Fransız mutfağının bu klasik tatlısını evde yapmanın pratikliği ve lezzeti, sizi de büyüleyecek. Bu enfes eklerleri sevdiklerinizle paylaşın ve onların da bu lezzete ortak olmasını sağlayın. Afiyet olsun!