Sabah kahvaltılarında veya çay saatlerinde, bayatlamayan ve pastane kalitesinde poğaçalarla sevdiklerinizi mutlu etmek ister misiniz? Bu kolay ve lezzetli tarifle, evde her zaman taze kalan yumuşacık poğaçalar yapabilirsiniz. İşte her lokmada lezzet sunan bayatlamayan poğaça tarifi ve tüm püf noktaları...

Bayatlamayan poğaça tarifi ile tanışmaya hazır mısınız? Sabah kahvaltılarında, çay saatlerinde ya da çocuklarınızın beslenme çantasında her zaman taze ve lezzetli poğaçalar sunmak artık çok kolay. Pastane kalitesinde, yumuşacık ve bayatlamayan poğaçalar yapmak için ihtiyacınız olan tüm detaylar burada. İşte tarifimiz...

Bayatlamayan, yumuşacık ve lezzetli poğaçalar yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Çay saatlerinizin vazgeçilmezi, çocuklarınızın beslenme çantasının favorisi olacak bu tarifle, evde her zaman taze kalan poğaçalar hazırlayabilirsiniz. Pastane kalitesinde bayatlamayan poğaça tarifi ve tüm püf noktaları sizlerle...

Malzemeler

Hamur İçin:

1 kg un
1 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
170 ml (1 su bardağı) sıvı yağ
2 su bardağı ılık su
1 paket yaş maya
1 çorba kaşığı kuru maya
½ yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker

Üzeri İçin:

Yumurta sarısı
Susam veya çörek otu

Yapılışı

Mayayı Hazırlama:

Bir kaba ılık suyu dökün ve içerisinde yaş maya ile şekeri eritin. Üzerini streç film veya temiz bir bez ile örtün ve 5-6 dakika bekletin.

Hamur Yapımı:

Maya karışımına sıvı yağı, yoğurt, tuz ve yumurtayı ekleyin. İyice karıştırın.
Karışıma yavaş yavaş unu ekleyerek ele yapışan yumuşak bir hamur yoğurun.
Hamurun üzerini temiz bir bez ile örtün ve mayalanması için yaklaşık 1 saat bekletin.

Şekillendirme ve Pişirme:

Mayalanan hamuru tekrar yoğurarak havasını alın.
Hamurdan parçalar kopararak istediğiniz şekli verin ve yağlı kağıt serili tepsiye, birbirlerine yapışmayacak biçimde dizin.
Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürün ve susam veya çörek otu serpin.
Önceden 185 derecede ısıttığınız fırında, altı ve üstü kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.

Püf Noktaları

Anadolu’nun en sevilen tatlısı: Sadece 30 dakikada hazırlanan Şekerpare tarifi Anadolu’nun en sevilen tatlısı: Sadece 30 dakikada hazırlanan Şekerpare tarifi

Malzemelerin oda ısısında olmasına dikkat edin.
Hamuru mayalanırken üzerini örtün ve soğuk ortamda bırakmayın.
Poğaçayı hazırlarken oda sıcaklığında çalışın.
Süt ve su gibi malzemeler mutlaka ılık olmalı; buzdolabından çıkartır çıkartmaz kullanmayın.
Pişirme süresinde kendi fırın deneyimlerinizi kullanın.

Bu bayatlamayan pastane tarzı poğaça tarifi ile evde nefis poğaçalar hazırlayabilirsiniz. Çay saatlerinizde komşularınızı ağırlarken ya da çocuklarınızın beslenme çantasına koyarken gönül rahatlığıyla bu poğaçaları kullanabilirsiniz. Tarifin püf noktalarına dikkat ederek, her seferinde mükemmel sonuçlar elde edebilirsiniz. Afiyet olsun!