Kahvaltı sofralarınıza lezzet katacak bir tarif mi arıyorsunuz? İşte size pratik ve tam ölçülü mısır unlu poğaça tarifi! Kolay adımlarla hazırlayabileceğiniz bu poğaça, misafirlerinizin ve ailenizin favorisi olacak. Adım adım tarifi haberimizde...

Evinizde mis gibi mısır unlu poğaça kokusu yaymak ister misiniz? İşte tam ölçülü ve kolayca hazırlayabileceğiniz bir mısır unlu poğaça tarifi! Bu tarifle kahvaltılarınız artık daha özel ve lezzetli olacak. İşte detaylar...

Kahvaltı ve çay saatlerinizi şenlendirecek muhteşem bir tarif: Mısır unlu poğaça! Tam ölçülü ve pratik yapımı ile bu poğaça tarifi, evde kolayca hazırlayabileceğiniz en lezzetli seçeneklerden biri. İşte adım adım mısır unlu poğaça tarifi...

Malzemeler

MasterChef Hamsi Kuşu tarifi: Nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir? MasterChef Hamsi Kuşu tarifi: Nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?

Hamuru için;

3 su bardağı un
2 su bardağı mısır unu
2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek)
1 paket kabartma tozu
150 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
3 yemek kaşığı yoğurt
1,5 çay kaşığı tuz

İçi için;
100 gr beyaz peynir

Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı
Susam
Çörek otu

Yapılışı;

İlk olarak uygun bir yoğurma kabının içerisine oda sıcaklığına gelmiş 150 gram tereyağı, 1 çay bardağı sıvı yağ, 3 yemek kaşığı yoğurt, birinin sarısını üzeri için ayırdığımız 2 adet yumurta, 1,5 çay kaşığı tuz, 2 su bardağı mısır unu, 3 su bardağı un ve son olarak 1 paket kabartma tozunu alalım.

Tüm malzemeleri homojen olana dek güzelce karıştıralım. Hamur ele yapışmayan ancak yumuşak kıvamlı bir hamur oluncaya dek güzelce yoğuralım.

Toparladığımız hamuru tezgaha alalım ve bıçakla 4 eşit parçaya güzelce bölelim. Her bir parçayı elimizle rulo yaparak bezelere ayıralım.

Bezeleri yuvarlayalım ardından bezeleri bir miktar genişletelim. Genişletme işleminden sonra içerisine peynirli iç harcını ilave edelim. 

Hamuru kapattıktan sonra son bir şekil verelim ve yağlı kağıt serili olan fırın tepsinin içerisine hamurlarımızı yerleştirelim.

Üzerine ayırdığımız yumurta sarısını güzelce sürelim. İsteğe bağlı olarak susam ve çörek otu serpelim.

Poğaçaların güzel kabarması için üzerine çizikler atalım ve önceden ısıttığımız 180 derece fırında alt üst fansız ayarda yaklaşık 30 dakika pişirelim.

Sürenin sonunda fırından çıkarıp afiyetle tüketebilirsiniz.

Bu pratik ve lezzetli mısır unlu poğaça tarifi ile kahvaltı ve çay saatlerinizi şenlendirin. Tam ölçülü ve kolayca hazırlayabileceğiniz bu poğaça, misafirlerinizin ve ailenizin favorisi olacak. Deneyin ve bu harika lezzeti keşfedin. Afiyet olsun!