Kek yapmanın püf noktası: Hamura bir tatlı kaşığı ekleyin, sonuç şaşırtıcı! Kek yapmanın püf noktası: Hamura bir tatlı kaşığı ekleyin, sonuç şaşırtıcı!

Evde ıspanaklı börek yapmanın sırları bu tarifte gizli! Ispanak ve peynirin muhteşem uyumunu sofralarınıza taşımak için ihtiyacınız olan malzemeler ve püf noktaları burada.

Mutfakta yeni bir lezzet yolculuğuna çıkmak için hazır mısınız? Ispanaklı börek yapımını hem kolay hem de eğlenceli hale getiren bu tarif, her yudumda sizi lezzetin doruklarına çıkaracak.

Sofralarınızın yıldızı olmaya aday bu ıspanaklı börek tarifiyle, herkesin beğenisini toplayacaksınız. Adım adım, pratik yönergelerle, mükemmel böreğinizi yapmaya başlayın.

Ispanaklı Börek Tarifi

Malzemeler

1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
Yarım paket instant maya
Tuz
6-7 su bardağı un

İç malzemesi için;

1 kg ıspanak
1 adet kuru soğan
Küçük bir kase peynir (evde hangisi varsa)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Karabiber
Tozbiber
Tuz

Açmak için;

2 su bardağı un
1 su bardağı sıvı yağ

Ispanaklı Börek Tarifi

Hamur malzemelerini karıştırıp yumuşak bir hamur elde edelim. 1 saat mayalandıralım. 9-10 eşit bezeye ayıralım.
İç malzemeleri için; ıspanakları doğrayalım, soğanları ince ince kıyalım, çiğ olarak ıspanağa ekleyelim, baharatlarıda ekleyip elimizle biraz ovalım.
Bezeleri un ile açabildiğimiz kadar açalım. Açtığımız yufkayı yağlayıp 4 e keselim.
Ispanaklı harcı üzerine paylaştıralım. Peyniride ekleyelim. Rulo şeklinde kıvırıp şekil verelim. Tüm hamura aynı işlem uygulanır.
Üzerine yumurta sürüp, 180 derecede 30-35 dk pişirelim.

Bu ıspanaklı börek tarifiyle, mutfakta geçireceğiniz zamanı daha keyifli ve lezzetli hale getirebilirsiniz. Herkesin ulaşabileceği malzemelerle ve kolay adımlarla, sofralarınızı şenlendirecek bu tarif, hem pratik hem de lezzet garantili. Şimdi fırınınızı ısıtın ve bu harika tarife başlayın. Herkesin bayılacağı ıspanaklı börek için afiyet olsun!