Tuzlu ve lezzetli bir atıştırmalık arayışındaysanız, tuzlu kavanoz kurabiyesi bu arayışınıza son verecek. Adım adım rehberimizle, bu eşsiz kurabiyeyi kolayca yapabilir ve haftalarca tazeliğini koruyabilirsiniz.

Çay sohbetleriniz için mükemmel bir eşlikçi olan tuzlu kavanoz kurabiyesi, pratik yapılışı ve uzun süre tazeliğini koruması ile dikkat çekiyor. Bu tarif ile evde kolayca hazırlayabileceğiniz kurabiyeler, misafirlerinizi de etkileyecek.

Çayın yanında tuzlu bir lezzet arayanlar için harika bir önerimiz var: Tuzlu kavanoz kurabiyesi. Bu tarif, hem kolay hazırlanışı hem de uzun süre bayatlamaması ile kısa sürede favoriniz olacak.

MALZEMELER

125 gram oda sıcaklığında tereyağı

1/2 su bardağı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı mahlep

 3 yemek kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

1 adet yumurta akı

1 yemek kaşığı çörek otu

3 - 3,5 su bardağı un

Üzeri için:

1 adet yumurta sarısı

2 yemek kaşığı susam

PÜF NOKTASI NEDİR?

Kurabiyelerinize azar azar un ilave edin. Çok sert bir hamur elde etmemeye özen gösterin. Orta yumuşaklıkta bir hamur elde edin. İçerisine pekmez yerine bal ya da toz şeker koyabilirsiniz. Dilerseniz üzerine çörek otu ya da keten tohumu da serpebilirsiniz. Dilerseniz aynı tarifi tam buğday unuyla da yapabilirsiniz. Kurabiyelerinizi kavanozda saklarken kavanozun içerisine kağıt havlu koyun ve kavanozun ağzını sıkı bir şekilde kapatın. Serin ve kuru bir yerde saklayın. Kurabiyeleriniz bu şekilde 1,5 - 2 hafta kadar tazeliğini koruyacaktır.

YAPILIŞI

Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu

-Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeyi derin bir kap içerisinde karıştırın.

-Kabartma tozu ve unu azar azar ekleyin.

-Ele yapışmayan bir hamur yoğurun.

-Hamurdan minik parçalar alın ve yuvarlayın. Fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı ve susam serpin.

-Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar 12-15 dakika kadar pişirin.

-Soğuduktan sonra kavanozda yaklaşık 2 hafta saklayabilirsiniz.

Artık çay saatleriniz için yeni bir yıldızınız var: Tuzlu kavanoz kurabiyesi! Bu kolay ve pratik tarif ile hazırlayacağınız kurabiyeler, hem lezzetli hem de uzun süre taze kalarak, her zaman elinizin altında olacak. Deneyin ve çay saatlerinizi bu eşsiz lezzetle taçlandırın. Tuzlu kavanoz kurabiyesi, çay saatlerinizin vazgeçilmez lezzeti olmaya aday. Afiyet olsun!