Evde mükemmel bir sade kek yapmaya hazır mısınız? Bu basit ama etkili tarif ile, her seferinde mükemmel sonuçlar alacaksınız. Malzemelerinizi hazırlayın ve bu lezzetli maceraya bizimle katılın.

Yumuşacık ve lezzetli bir sade kek yapmanın sırlarını keşfedin. Bu kapsamlı rehberle, kek yapmanın temel prensiplerini öğrenerek her seferinde mükemmel sonuçlar elde edebilirsiniz.

Sade Kek Tarifi

Malzemeler

3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Un ( yaklaşık 2,5 su bardağı kadar)

Sade Kek Tarifi

İlk olarak kekimizin hamurunu hazırlıyoruz. Yumurta ve şeker iyice beyazlaşıp köpük köpük oluncaya kadar çırpılır.

Daha sonra diğer malzemeler süt, sıvı yağ ilave edilir ve tekrar çırpılır.

Kuru malzemeleri kabartma tozu, vanilya ve unu eleyelim. Kuru malzemeleri ilave etmekte fayda var. Bu şekilde kabarmış yumuşacık kekler hazırlanır. Kek hamurumuz hazır.

Kekimizi pişmeye bırakıyoruz. Hazırladığımız sade kek hamurumu yağlanmış kek kalıbına dökülür.

160 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 50 dk kadar kontrollü bir şekilde pişirilir. Pişirme esnasında ilk 30 dk kapağı açmayalım. 30 dk sonrasında da kabarmış ve üzeri pembeleşmiş kekimizi gözlemlemeye başlayabilirsiniz.

Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak

Kenarlar kalıptan ayrılmış kekimizi kürdan testini de yaptıktan sonra fırından alıp soğumaya bırakabiliriz.
Pişen keki kalıptan çıkartıyoruz. Fırından aldıktan en az 15 dk kadar sonra ilk sıcaklığı çıkan yumuşacık sade keki kalıptan çıkartabilirsiniz. Sıcak keki kalıptan çıkartırsanız kekiniz parçalanabilir.

Soğuyan keki dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Bu sade kek tarifini denediniz mi? Sonuçlar nasıl oldu? Kendi deneyimlerinizi ve bu tarifle ilgili ipuçlarınızı bizimle paylaşarak kek yapma topluluğumuzu daha da zenginleştirin. Yaptığınız kekin fotoğraflarını bizimle paylaşmayı unutmayın! Herkese mutlu pişirme anları dileriz.