Arnavut ciğeri, mutfakta ustalığınızı gösterebileceğiniz harika bir tercih. İşte adım adım lokum gibi ciğer yapmanın sırları!

Bu enfes Arnavut ciğeri tarifiyle, yemeklerinizi bir üst seviyeye taşıyın. Kolay ve pratik adımlarla, lezzet dolu anlar sizi bekliyor.

Ev yapımı Arnavut ciğeriyle misafirlerinizi etkilemeye hazır olun! Bu basit ama etkili tarifle, herkesin beğenisini kazanacaksınız.

Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi

LOKUM GİBİ ARNAVUT CİĞERİ TARİFİ

MALZEMELER

700 gram kuzu ciğeri (zarı temizlenmiş, iri küp doğranmış)
1 çay bardağı un
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz veya pul biber

Kızartma için;

2 çorba kaşığı un (ikinci kez kızartma için)
1,5 su bardağı sıvı yağ (1 su bardağı ayçiçeği + 1/2 (yarım) su bardağı zeytinyağı)

Servis için;

Kuru Soğan (Halka doğranmış piyazlık, sumaklı)
Kimyon
Maydanoz (Arzuya göre)

TARİF

Zarı temizlenmiş ve küp doğranmış ciğerinizi tel süzgecinize alın, kanlanmış ise süzün (benim ciğerimden 2 damla kan aktı sadece). Taze ciğer için lütfen bildiğiniz kasaptan yardım alın.
Kızartma yağınızı, derin çelik tencereniz alıp kızmasını beklerken derin bir kapta un, tuz, kırmızı biberi karıştırın. Ciğerleri bu karışıma alıp harmanlayın.
Kızgın yağa, elinizle hafif ununu kapta bırakarak attığınız ciğerleri 1-1,5 dk. kızartın.
Yağdan ciğerlerinizi süzerek alın.
İkinci kızartma için yağın kızmasını beklerken derin kabınızda azar azar 2 kaşık ununuzu ciğerlerin üzerine serpiştirin…
Ciğerlerinizi tekrar yağa atarak karıştırarak kızartın (1 dk. kadar).
Yağdan aldığınız ciğerleri kapaklı bir kaba alın, kızarttığınız yağdan 5-6 çorba kaşığı gezdirin. Beze sararak dinlendirin ( 15 dk. kadar).
Sumaklı soğan piyazı eşliğinde, üzerine kimyon, arzuya göre maydanoz ekleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.

Not: Yumuşak ve lezzetli Arnavut ciğeri için,2-3 püf nokta var:
*Ciğerinizi asla yıkamayın, zira sertleşir. Küçük doğranması, kızartma esnasında sertleşmesine başka bir etken.
*2 kez kısa süreli kızartma yöntemi kurumasını önler, ancak yağın ısısını da yakmadan doğru ayarlamak önemli…
*Üzerini kapatarak, dinlendirdiğiniz Arnavut ciğeriniz yumuşacık olacaktır.

Bu Arnavut ciğeri tarifiyle, evinizde bir lezzet festivali yaratın. Her bir adım, size mükemmel bir ciğer yapmanın sırlarını sunuyor. Unutmayın, en iyi yemekler sabır ve sevgiyle yapılır. Bu tarif, sevdiklerinizle paylaşmak için mükemmel bir seçenek. Afiyet olsun!