Fasulye pişirirken bu malzemeyi ekleyin, hem gaz yapmasın hem de dağılmasın! İşte o özel tarif..

Dağılmayan ve gaz yapmayan kuru fasulye tarifi ile sofralarınız şenlensin! İşte pratik ve lezzetli tarif!

DAĞILMAYAN VE GAZ YAPMAYAN KURU FASULYE İÇİN MALZEMELER

2 su bardağı kuru fasulye (tercihen bir gece önceden suda bekletilmiş)
1 büyük soğan, yemeklik doğranmış
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tatlı toz biber
Yarım tatlı kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı tuz
6 su bardağı su (sıcak su)
1 çay kaşığı karbonat (fasulyenin gaz yapmasını önlemek için)

DAĞILMAYAN VE GAZ YAPMAYAN KURU FASULYE NASIL YAPILIR?

1- Geniş bir tencereye sıvı yağı alın. İçine yemeklik doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.

2- Domates salçasını ekleyip kavurmaya devam edin. Ardından tatlı toz biber, pul biber, kimyon, karabiber ve kekiği ekleyip karıştırın.

3- Süzülmüş kuru fasulyeleri tencereye ilave edin. Karbonatı da ekleyip kuru fasulyeleri birkaç dakika kavurun.

4- Sıcak suyu tencereye ekleyin. Tuzunu da ekleyip karıştırın. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısın.

5- Fasulyelerin yumuşaması için kısık ateşte, ara sıra karıştırarak pişirin. Fasulyeler yumuşayana kadar yaklaşık 1.5 - 2 saat pişirin.

6- Fasulyeler yumuşadığında altını kapatın ve tencerenin kapağını kapatıp 10 dakika dinlendirin.

7- Servis yaparken yanına pilav veya taze ekmek ile sunabilirsiniz.

PÜF NOKTASI

Kek yapmanın püf noktası: Hamura bir tatlı kaşığı ekleyin, sonuç şaşırtıcı! Kek yapmanın püf noktası: Hamura bir tatlı kaşığı ekleyin, sonuç şaşırtıcı!

Kuru fasulyenin gaz yapmasını engellemek için pişirme suyuna eklediğiniz karbonat, sindirimi kolaylaştırabilir. Ayrıca fasulyeleri gece önceden suda bekletmek de daha hızlı pişmelerine yardımcı olabilir.