Kuru fasulye pişirirken en sık karşılaşılan sorunlardan biri, fasulyenin sert kalmasıdır. Bu durum, genellikle yanlış pişirme tekniklerinden kaynaklanır. Ancak basit bir yöntemle fasulyenizi yumuşacık pişirmeniz mümkün. Nasıl mı?

Kuru fasulye pişirirken her seferinde istediğiniz yumuşaklığı yakalayamıyor musunuz? Aslında çözüm sandığınızdan çok daha basit! Doğru tekniklerle fasulyenizin diri kalmasını önleyebilir ve mükemmel sonuçlar elde edebilirsiniz. Bu yazıda, kuru fasulye pişirmenin püf noktalarını öğreneceksiniz.

Kuru fasulye, birçok mutfakta sıkça pişirilen bir yemektir. Ancak herkesin ortak derdi, fasulyenin pişerken sert kalmasıdır. Bu durumun önüne geçmek için uygulayabileceğiniz basit ama etkili bir püf noktası var. Kuru fasulyenizin her seferinde yumuşacık olmasını istiyorsanız, bu yöntemi mutlaka deneyin!

DİRİ KALMAYAN KURU FASÜLYE TARİFİ
MALZEMELER

4 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet orta boy kuru soğan (yemeklik doğranmış)

1 yemek kaşığı domates salçası
500 gram kuru fasulye (1 gece önceden suda bekletilmilş)
3 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
1/2 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber

HAZIRLANIŞI

Kuru fasulye yemeği için 4 yemek kaşığı sıvı yağ ve 2 yemek kaşığı tereyağını derin bir tencereye aktarın ve kızdırın.1 adet yemeklik doğranmış kuru soğanı da ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanların iyice kavrulması ve tereyağının doğal olması lezzeti arttıracaktır.

Soğanlar kavrulduktan sonra 1 yemek kaşığı domates salçasını ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.

Son olarak bir gece önceden sütlü suda beklettiğiniz kuru fasulyeleri de tencereye ekleyin.

Sonra 1-2 dakika karıştırın ve 3 su bardağı su, 1 çay kaşığı kırmızı toz biber, 1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı toz şekeri ekleyin, kapağını kapatıp fasulyeler yumuşayana kadar pişirin. Fasulyelerinizin cinsine göre su miktarını arttırabilirsiniz. Dilerseniz tavuk ya da et suyu da kullanabilirsiniz.

Bu çorbayı deneyen bir daha bırakamıyor! Soğuk kış günlerinde ilaç gibi gelecek Yalancı Paça Çorbası tarifi Bu çorbayı deneyen bir daha bırakamıyor! Soğuk kış günlerinde ilaç gibi gelecek Yalancı Paça Çorbası tarifi

Kuru fasulye pişirirken istediğiniz kıvamı yakalamak, doğru teknikleri uyguladığınızda oldukça kolay. Bir gece önceden sütle ıslatılan fasulyeler, yumuşacık bir kıvam alacak ve yemeğinize lezzet katacak. Artık sert kalan fasulye sorununu yaşamayacaksınız. Bu yöntemi denediğinizde farkı hemen göreceksiniz. Afiyet olsun!