Bayat ekmekler genellikle israf olur, ancak bu tarifle bu durumu değiştirebilirsiniz. Hem pratik hem de lezzetli bu mantı tarifiyle evdeki bayat ekmeklerinizi kolayca değerlendirin.

Bayat ekmeklerinizi mantıya dönüştürerek hem israfı önleyin hem de sofralarınıza yeni bir lezzet katın. Bu pratik tarifle bayat ekmeklerinize hayat verin!

Evinizde bayatlamış ekmek varsa, onları çöpe atmadan önce bu nefis mantı tarifini deneyin. Hem lezzetli hem de ekonomik bir tarif arıyorsanız, bu tarif tam size göre.

BAYAT EKMEK MANTISI TARİFİ

MALZEMELER

1 ekmeğe yakın bayat ekmek
2 yumurta
1 kuru soğan

2 diş sarımsak
1 çay kaşığı silme karabiber
1 çay kaşığı silme pulbiber
1 çaykaşığı silme tuz
1 tutam maydanoz
Kızartmak için sıvı yağ

Üzeri için;

1 kase yoğurt
1 diş sarımsak
Pulbiber ve maydanoz

HAZIRLANIŞI

Bayat ekmeğinizi elimizle küçük parçalara ayırın.

Ekmeklerinizin üzerine yumurtayı, incecik kıydığınız maydanozu, baharatlarını, rendelediğiniz soğanı, sarımsağı ve tuzunu atıp güzelce yoğurun.

Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve normal köfte şekli verip tabağınıza dizin.

Bütün ekmeklere aynı işlemi uyguladıktan sonra tavanıza sıvı yağ koyup iyice ısınmasını bekleyin.

Daha sonra köftelerinizi kızgın yağda güzelce kızartın.

Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu

Kızaran köftelerinizi havlu peçete serdiğiniz servis tabağına alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirerek ve maydonoz ve pulbiber serperek servis edebilirsiniz.

Bayat ekmeklerle hazırlanan bu mantı tarifi hem pratik hem de lezzetli. Bu tarif sayesinde israfı önlerken sofralarınıza yeni bir tat katabilirsiniz. Artık bayat ekmekleri değerlendirmenin en lezzetli yolunu biliyorsunuz!