Bayatlamayan ve kıyır kıyır bir kurabiye tarifi mi arıyorsunuz? Sodalı portakallı kurabiye tam da ihtiyacınız olan tarif! Çay saatlerinizde veya misafirlerinize ikram edebileceğiniz bu lezzet, hem yapımı kolay hem de uzun süre tazeliğini koruyor.

Misafirleriniz için her zaman taze ve lezzetli kurabiyeler mi yapmak istiyorsunuz? Sodalı portakallı kurabiye tarifi ile bu mümkün! Soda ve portakalın mükemmel uyumuyla hazırlanan bu kurabiyeler, bayatlamadan kıyır kıyır kalıyor.

Kurabiyelerinizin taze kalması için harika bir tarifle karşınızdayız. Sodalı portakallı kurabiye, bayatlamayan yapısı ve lezzetiyle çay saatlerinizi ve misafirlerinizi memnun edecek. Bu tarifle kurabiyeleriniz her zaman kıyır kıyır olacak.

SODALI PORTAKALLI KURABİYE İÇİN MALZMELER

1/3 su bardağı soda
1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
1 portakalın kabuğunun rendesi
1 yumurta
1 su bardağından bir parmak eksik şeker
1 tatlı kaşığı dolusu Hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

SODALI PORTAKKALI KURABİYE NASIL YAPILIR?

Yumurta, sıvı yağ ve sodayı yoğurma kabına alın. Bir mikser yardımı ile çok az çırpın.

Ardından tüm malzemeleri ekleyin.

Unu kontrollü bir şekilde ve eleyerek ilave edin. Unun miktarı markasına göre değişeceği için ele yapışmayan, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar eklemeye devam edebilirsiniz.

Hazırladığınız hamuru 20 dakika dinlendirin.

Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak

Ardından hamura şekil verin ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yerleştirin.

Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin.

Afiyet olsun! Tarifimizi beğendiyseniz yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın.