Bursa'nın geleneksel lezzetlerinden biri olan süt helvası, tatlı severlerin gözdesidir. Bu eşsiz tatlı, pratik malzemeler ve kolay adımlarla evinizde de hazırlanabilir. İşte tam kıvamında bir süt helvası yapmanız için her şey.

SÜT HELVASI TARİFİ İÇİN MALZEMELER

120 gram tereyağı
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
4 su bardağı süt
4 tatlı kaşığı kahverengi şeker

SÜT HELVASI TARİFİ NASIL YAPILIR?

Tereyağını yapışmaz bir tavaya alarak eritin.

Eriyen tereyağına unu ekleyerek un sararıp, kokusu çıkıncaya kadar (15 dakika) orta ateşte sürekli karıştırarak kavurun. Kavrulduktan sonra ocağın ısısını düşürün.

Bu sırada sütü ayrı bir tencerede ısıtın.

Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu

Şekeri süte ekleyerek eritin ve kaynamadan ocaktan alın.

Şekerli süt karışımını, tereyağı-un karışımına ekleyin. Ekleme esnasında topaklanmaması için sürekli ve hızlı bir şekilde karıştırın.

2-3 dakika kısık ateşte karıştırdıktan sonra, helva karışımını fırın/sufle kaplarına doldurun.

Üzerlerine kahverengi şeker serptikten sonra 180 derece fırında ve üst rafta 10 dakika kadar üzerlerini kızartın ve helvanızı ılıkken afiyetle tüketin.