Özel günlerinizde veya sıradan bir akşamüstü çay saatinizde sunabileceğiniz mükemmel bir tatlı arıyorsanız, dikey rulo pasta tam size göre! Kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarif, tüm misafirlerinizden tam not alacak.

MasterChef Yağlama tarifi: Malzemeler ve yapılış aşamaları! Kayseri Yağlaması nasıl yapılır? MasterChef Yağlama tarifi: Malzemeler ve yapılış aşamaları! Kayseri Yağlaması nasıl yapılır?

Çikolata ve fındık kremasının mükemmel uyumuyla hazırlanan dikey rulo pasta, tatlı krizlerinizin yeni kurtarıcısı olmaya aday. Bu özel tarif, pastanın hem yapımını hem de sunumunu bir sanat eserine dönüştürüyor.

Dikey rulo pasta yapmak düşündüğünüzden çok daha kolay! Siz de evinizde pratik malzemelerle profesyonel tatlar yaratabilir, sevdiklerinizi bu özel lezzetle şaşırtabilirsiniz. İşte porsiyonluk dikey rulo pasta tarifimiz!

Dikey Rulo Pasta Tarifi için Malzemeler

4 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
3 yemek kaşığı sıcak su
1 çay bardağı un
1 tutam tuz
yarım çay bardağı nişasta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı kakao (kek için)

kreması için;

150 g sütlü, bitter çikolata (karışık)
3 yemek kaşığı fındık kreması
200 ml süt kreması

Dikey Rulo Pasta Nasıl Yapılır?

Yumurtaların sarısını ve beyazını ayrı kaplara ayırın.
Sarılarına 1 çay bardağı şekeri bölüp ayrı ayrı çırpın.
Sarılarının üzerine sırasıyla sıcak su, tuz, un, nişasta, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin ve spatula ile karıştırın.
Çırptığınız yumurta beyazını azar azar sarı karışıma ilave ederek spatula ile karıştırın.
Ayırdığınız karışımdan 3 yemek kaşığı alıp içine kakao ekleyip karıştırın.
Sıkma torbasına koyup yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak sıkın.
Hazırladığınız kek harcından kaşıkla aralıklı olarak koyun, sonra dikkatlice altındaki çizgiyi bozmadan üstten doğru yayın.
180 derece fırında 15 dakika pişirin.
Bu arada kremayı hazırlayın. Bunun için çikolataları benmari usulü eritin.
İçine fındık kreması ekleyip karıştırın, soğuyunca üzerine süt kreması ekleyip sadece karışana kadar çırpın. Kremayı sıkma torbasına koyup 15 dakika buzdolabında bekletin.
Keki fırından çıkarıp üzerine yağlı kağıt serip rulo şeklinde sarın ve biraz bekletin.
Sonra açıp altındaki kağıdı dikkatlice çıkarın.
Kremayı üzerine sıkıp kaşık yardımıyla yayın. Rulo şeklinde sarıp servis tabağına alın.
Son olarak üzerine krema sıkıp servis yapın.

Dikey rulo pasta, lezzeti ve sunumuyla göz kamaştıran bir tatlı. Bu tarifi deneyerek mutfağınızda yeni lezzetler keşfedebilir, sevdiklerinizle beraber bu benzersiz tadın keyfini çıkarabilirsiniz. Her lokması ile unutulmaz anlar yaşatacak bu pastayı yapmak için daha fazla beklemeyin!