Sakallı mini poğaçalar, hem görsel olarak şık hem de lezzet olarak muhteşem bir seçenek sunuyor. Labne peyniri ve maydanozun eşsiz uyumuyla, her ısırıkta kendinizi yeşillikler içinde hissedeceksiniz.

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz sakallı mini poğaça tarifiyle, kahvaltı ve sahur sofralarınıza lezzet katın. Bu detaylı rehberle, herkesin beğenisini toplayacak poğaçalar yapın.

Küçük ama etkili dokunuşlarla hazırlayacağınız sakallı mini poğaçalar, aileniz ve misafirlerinizden tam not alacak. Bu basit ama etkileyici tarif, sofralarınızın yıldızı olmaya aday.

Sakallı mini poğaça tarifi

malzemeler

1 buçuk su bardağı ılık su

1 su bardağı ılık süt

Yarım su bardağı sıvı yağ

1 paket instant maya

2 yemek kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı tuz

1 yumurta (beyazı içine, sarısı üzerine)

Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu

5 buçuk su bardağı un

Labne peynir

Maydanoz

Sakallı mini poğaça tarifi

Öncelikle uygun bir karıştırma kabının içine suyu, sütü, sıvı yağı, mayayı, şekeri, tuzu ve yumurtanın beyazını ilave edin. Ardından unu da azar azar ilave ederek yoğurun. Bu şekilde 1 saat mayalandırın. Süre sonunda hamurdan limon daha küçük parçalar koparın ve yuvarlayın.

Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine poğaçaları dizin ve yumurtanın sarısını sürün. Bu şekilde 25 dakika kadar tepside mayalandırın. Daha sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin. Poğaçalar çıkınca soğutun ve soğuduktan sonra ortalarından bıçakla kesin.

Kestiğiniz poğaçaların içine labne peyniri sürün ve ince kıydığınız maydanoza batırın. Tüm poğaçaları bu şekilde hazırladıktan sonra pişmeye bırakın. Sakallı mini poğaçaları isterseniz kahvaltuda isterseniz sahurda afiyetle tüketin.

Sakallı mini poğaça tarifiyle, kahvaltı ve sahur sofralarınızı şenlendirin. Labne peyniri ve maydanozun lezzetli uyumu, bu poğaçaları vazgeçilmez yapacak. Tarifimizi deneyin ve bu eşsiz lezzeti evinizde yaşayın. Her ısırıkta, ev yapımı poğaçaların verdiği huzuru ve mutluluğu hissedin. Afiyet olsun!