Komşularınızın çıtırdısını duyun! Hazır yufkadan el açması börek mümkün mü? Bu tarif ile evet! Hazır yufkadan çıtır börek yapabilirsiniz. Bu tarifi denemelisiniz!

El açması börek yapmanın sırrını biliyor musunuz? Hazır yufkayla bu tarifi uygulayın ve farkı görün! Bu tarif ile hazır yufkayla el açması tadında çıtır börek yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı!

PRATİK ÇITIR BÖREK TARİFİ İÇİN MALZEMELER

4 adet yufka
1 su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı sirke
4 yemek kaşığı süt

İç harcı için:

Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi

Peynir ya da patatesli harç tercih edebilirsiniz.

Üzeri için:

Yumurta sarısı, isteğe göre susam

PRATİK ÇITIR BÖREK NASIL YAPILIR?

1) Derin bir kapta sıvı yağ, un, sirke ve sütü güzelce karıştırın.

2) Tezgahın üzerine 1 adet yufkayı serin. Ardından hazırladığınız karışımdan 4 yemek kaşığı kadar yufkanın üzerine dökün ve bir fırça yardımıyla her yerine sürün.


3) İkinci yufkayı üzerine serin ve yine karşımdan aynı miktarda döküp sürün.

4) Hazırladığınız yufkayı 8 eşiş parçaya bölün. 

5) Tercihinize göre hazırladığınız harcı içine koyun ve sigara böreği sarar gibi sarın.

6) Kalan 2 yufkayı da bu adımları takip ederek hazırlayın. Toplamda 16 adet böreğiniz olacak.

7) Böreğin üstüne yumurta sarısı sürün ve susam serpin.

8) Önceden ısıttığınız 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.


Şimdiden yapacak herkesin eline sağlık. Afiyet olsun!