Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo

Jalapeno biberinin faydalarını biliyor musunuz? Bu biber hem bağışıklık sistemini güçlendiriyor hem de metabolizmayı hızlandırıyor. Üstelik evde jalapeno turşusu yapmak da çok kolay. İşte size jalapeno turşusu tarifi...
Jalapeno biberiyle evde çok kolaylıkla hazırlayabileceğiniz lezzetli bir turşu tarifi arıyorsanız, bu yazımız tam size göre. Jalapeno turşusunun yapılışı, malzemeleri ve püf noktalarını sizin için derledik.

Çeşitli salatalara, sandviçlere ve yemeklere lezzet katan jalapeno biber turşusunu evde çok kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. 

Meksika mutfağının vazgeçilmezi olan jalapeno biberi, Türkiye’de de çok seviliyor. Bu biberle evde nefis bir turşu yapabilirsiniz. Jalapeno turşusu tarifi için ihtiyacınız olan malzemeler ve adımlar yazımızda sizi bekliyor.


Jalapeno Turşusu Nasıl Yapılır? Bu turşu tarifine bayılacaksınız

Servis: 400 gramlık cam kavanozda

Hazırlama süresi: 10 dakika

Bekletme süresi: 10 gün

Jalapeno turşusu için malzemeler:

8 – 9 adet jalapeno biber

3 diş sarımsak

1 tepeleme çay kaşığı iri turşuluk tuz

150 ml beyaz üzüm sirkesi

100 ml sıcak su

Jalapeno turşusu yapılışı:

*Biberleri yıkayıp kurulayın, ince doğrayıp cam kavanoza yerleştirin. Aralara doğranmış sarımsakları sıkıştırın. Üzerine tuz, sirke ve kavanozu dolduracak kadar sıcak suyu ekleyin (yaklaşık 100 ml).

Önceden sterilize edilmiş ve hiç kullanılmamış yeni kapak ile kapağını sıkıca kapatın. Oda ısısında yaklaşık 10 gün sonra turşunuz yemeye hazır hale gelecektir. İlk kullanımdan sonra sonra buzdolabına kaldırın.

*Buzdolabında yaklaşık üç ay bozulmadan saklayabilirsiniz.