Bisküvili pasta, özellikle çocukların çok sevdiği, yetişkinlerin ise keyifle tükettiği pratik bir tatlıdır. Az malzemeyle kısa sürede nasıl yapılacağını keşfedin.

Lezzetli ve pratik bir tatlı arayanlar için bisküvili pasta, ideal bir seçenektir. Bu tarifle bisküvili pastanızı kolayca hazırlayabilir, sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

Bisküvili pasta, çikolatalı muhallebi ve bisküvi katmanlarının mükemmel uyumuyla dikkat çeken bir tatlıdır. İşte pratik yapılışı ve püf noktaları.

MALZEMELER

Annelerin mutfağından gelen lezzet: Ağızda dağılan Ay Tatlısı tarifi Annelerin mutfağından gelen lezzet: Ağızda dağılan Ay Tatlısı tarifi

2 paket bisküvi
1 litre süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 bardak şeker
3 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
80 gram çikolata

Üzeri için;

Yarım bardak Hindistan cevizi veya kakao

TARİF

Kreması için bir tencereye süt, un, nişasta, şeker ve kakaoyu koyun ve sürekli karıştırarak pişirin.
Kaynayınca vanilyayı ekleyip ocağı kapatın.
Çikolatayı ve yağı ekleyin ve karıştırın.
Cam bir fırın tepsisine bisküvileri bir kat dizin.
Üzerine muhallebiden dökün.
Tüm bisküviler bitene dek işlemi tekrarlayın.
Kalan muhallebiyi üzerine dökün.
Üzerine Hindistan cevizi veya kakao dökün ve buzdolabında dinlenmeye bırakın
En az 2 saat soğuyan tatlınızı dilimleyerek servis edin.

Bu basit ve lezzetli bisküvili pasta tarifi ile tatlı krizlerinize hızlı bir çözüm bulabilir, sevdiklerinize kısa sürede harika bir tatlı sunabilirsiniz. Bisküvili pasta, herkesin beğenisini kazanacak ve sıklıkla yapmak isteyeceğiniz bir tatlı olacak. Şimdiden afiyet olsun!