Çay saatlerinizi şenlendirecek, yeni ve farklı bir tarif arıyorsanız çatlak poğaça tarifi tam size göre!

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz ve misafirlerinizin bayılacağı çatlak poğaça tarifini kaçırmayın!

Çatlak poğaça, hem görünümü hem de yumuşacık enfes lezzeti ile çay saatlerinin vazgeçilmez lezzetleri arasında! Bu muhteşem tarifi kaçırmayın!

Çatlak poğaça, sadece 5 malzeme ile harika bir sonuç veren bir tariftir. Fırından çıkar çıkmaz tükenen bu lezzeti siz de denemek isterseniz, hemen yapın.
 

Çatlak Poğaça Tarifi

Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu

Malzemeler

Yarım paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 fincan yoğurt
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un

İçi için;

Beyaz peynir

Üzeri için;

1 yumurta sarısı

Çatlak Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

Margarini eritiniz. Sıvı yağ, yumurta, yoğurt ve tuzu ekleyip elinizle karıştırınız.
Sonra un ve kabartma tozunu eleyerek koyunuz. Sirkeyi dökünüz ve tekrar yoğurunuz.
Hamurdan bir cevizden biraz büyük parça alarak yuvarlak biçimde açınız.
İçerisine peyniri koyup kapatınız ve elinizle yuvarlayınız.
Tepsiye dizdikten sonra bir bıçak ile üzerini çarpı işareti olacak şekilde kesiniz.
En son olarak yumurta sarısını sürerek 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriniz. Kıyır kıyır muhteşem oluyor. Afiyet olsun.