Sodalı börek, mis gibi kokusu ve puf puf dokusuyla herkesi hayran bırakacak. Bu tarifle börek yapmanın keyfini çıkarın ve komşularınızı kıskandırın!

Kısa sürede harikalar yaratmanız için ideal bir tarif: Sodalı dilim börek! Hızlıca hazırlayın, lezzetiyle fark yaratın.

Misafirleriniz ve komşularınız bu sodalı börek tarifiyle tanıştığında, lezzetin adresi sizin mutfakınız olacak. Şimdi bu harika tarifi deneyin ve herkesi etkileyin.

Puf Puf Kabaran Sodalı Dilim Börek için Malzemeler

6 adet yufka
2 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
125 gr eritilmiş tereyağı
½ su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 şişe soda
400 gr beyaz peynir
250 gr kaşar peyniri
Yarım demet maydanoz
1 paket kabartma tozu

Üzeri için;

Masterchef Lahmacun tarifi! Çıtır çıtır lahmacun nasıl yapılır? Masterchef Lahmacun tarifi! Çıtır çıtır lahmacun nasıl yapılır?

1 adet yumurta sarısı
½ çaybardağı yoğurt

Tarifi

Önce böreğin sosunu yapmayla işe başlıyoruz. Bunun için karıştırma kabına yumurta, yoğurt, tereyağı, süt, sıvı yağ ve sodayı alarak malzemeleri karışana kadar tel çırpıcı ile çırpıyoruz.
Daha sonra üzerine beyaz peynir, kaşar peyniri rendesi, kıyılmış maydanoz ve kabartma tozunu ilave ederek karıştırıyoruz.
Yufkamızın bir tanesini açıyoruz üzerine hazırladığımız iç harcını göz kararı bir miktarı sürüyoruz.
Daha sonra üzerine 2. kat yufkamızı serip aynı işlemi tekrarlıyoruz. Yufkalarımız bitene kadar aynı işlemi tekrarlıyoruz.
Son yufkamızı da serip iç harcının kalanını sürüyoruz ve yufkalarımızı çok sıkı olmayacak şekilde rulo haline getiriyoruz.
Daha sonra hazırladığımız ruloyu 3 eşit parçaya bölüyoruz. Her bir parçayı streç film ile sarıyoruz ve en az 1 saat kadar buzdolabında dinlendiriyoruz.
Buzdolabından çıkardığımız böreğimizi dilimleyerek pişirme kâğıdı serdiğimiz fırın tepsisine sıra ile yerleştiriyoruz. Böreğimizin fazlasını daha sonra pişirmek üzere buzdolabı poşetine yerleştirerek buzdolabına kaldırabilirsiniz.
Böreğimizin üzerine sürmek için yoğurt ve yumurta sarısını karıştırıp çırpıyoruz. Bu sosumuzu da böreğimizin üzerine bir fırça yardımı ile bolca sürüyoruz.
Daha önceden 200 derecede ısıttığımız fırına tepsimizi sürüp yaklaşık 40-45 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Fırından aldığımız böreği 10 dakika kadar dinlendirip sıcak servis yapabilirsiniz.

Bu muhteşem sodalı börek tarifiyle, mutfak becerilerinizi bir üst seviyeye taşıyın. Puf puf kabaran dokusu ve damak çatlatan lezzetiyle, bu börek tarifi, hem kahvaltılarda hem de çay saatlerinde vazgeçilmez olacak. Komşularınız ve misafirleriniz bu lezzeti unutamayacak ve sizi börek ustası olarak anacaklar. Deneyin, lezzetin ve pratikliğin keyfini çıkarın. Her lokmada geleneksel lezzetlerin tadını çıkarın, sofralarınızı şenlendirin.