Patlıcan ve börek severler, dikkat! Hazır yufka ile hazırlayabileceğiniz bu patlıcanlı börek tarifi, mutfakta harikalar yaratmanızı sağlayacak.

Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli

Hazır yufkanın pratikliğini ve patlıcanın lezzetini bir arada sunan bu tarifle, herkesin favori börekçisi siz olacaksınız. İşte kolay ve lezzetli patlıcanlı börek tarifi!

Patlıcanlı böreği daha önce hiç bu kadar kolay yapmamıştınız! Hazır yufka ile hazırlanan bu tarif, hem pratik hem de ağız sulandırıcı.

PATLICANLI BÖREK TARİFİ

MALZEMELER

1 kilo yufka (6 adet)
2 yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
1 fincan sıvı yağ
1 çay bardağı su

İç harcı için

1 kilo doğranmış patlıcan
1 adet kuru soğan
8-10 adet doğranmış biber
4 adet doğranmış domates
4 diş doğranmış sarımsak
Sıvı yağ
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
Tuz

HAZIRLANIŞI

Öncelikle patlıcanları ve tüm sebzeleri bir tavada kavurun. Üzerine baharatları da ekleyin.
Yufkayı ıslatmak üzere de tüm malzemeleri bir kapta birleştirip çırpın.
Yufkayı tezgaha serin ve karışımın bir kısmını yufkaya döküp ıslatın.
Üzerine diğer kat yufkayı da serin ve bu katı ıslatmayın.
Sonrasında yufkayı 8 eşit parçaya bölün. Her parçanın geniş kısmına patlıcanlı içten koyup rulo şeklinde yufkaları sarın ve fırın tepsisine yerleştirin.
Yufkaların üstüne de kalan karışımdan sürün ve önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Patlıcan ve hazır yufka ile hazırlanan bu leziz börek, her sofranın yıldızı olmaya aday. İster kahvaltıda, ister çay saatinde, bu tarif her zaman büyük beğeni toplayacak. Tarifinizi deneyin ve sonuçları bizimle paylaşın. Afiyet olsun!