Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzeti pişi, şimdi daha da pratik! Mayasız ve puf puf kabaran bu tarif, herkesin favorisi olmaya aday.

Ev yapımı pişinin lezzetini bir de bizim tarifimizle deneyin. Yağ çekmeyen, hafif ve kabarık pişilerle kahvaltılarınızı taçlandırın.

Pişi yapmanın püf noktalarını öğrenmek ve mükemmel sonuçlar almak istiyorsanız, doğru yerdesiniz. İşte adım adım lezzet dolu bir pişi tarifi!

MALZEMELER

Hamuru için;

Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı! Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı!

Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz
3 su bardağı un

Kızartmak için;

Sıvı yağ

TARİF

Öncelikle hamuru için gerekli olan malzemeleri un ve kabartma tozu hariç bir kaba alıp çırpalım.
Daha sonra un ve kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur yoğuralım.
Yoğurduğumuz hamuru 3 eşit parçaya bölelim ve ne ince ne de kalın olacak bir şekilde oklava yardımıyla açalım.
Kestiğimiz hamurları kızgın yağda kızartalım.

Pişi, kahvaltı sofralarımızın olmazsa olmaz lezzetlerinden biri. Bu tariflerle pişi yapmak sadece kolay değil, aynı zamanda her ısırıkta lezzetin doruklarına çıkmanızı sağlayacak. Deneyimlerinizi ve pişi maceralarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın. Afiyet olsun!