Lezzetli bir köfte deneyimi sunan Hasanpaşa köftesi, yemek davetlerinin ve lokanta menülerinin vazgeçilmezi. İşte bu popüler yemeğin sırları ve kolayca hazırlayabileceğiniz tarifi.

Esnaf lokantalarının gözdesi olan ve sofraları şenlendiren Hasanpaşa köftesi, kolay yapımıyla herkesin beğenisini kazanıyor. Bu lezzeti evinizde denemek için gerekli tüm malzemeler ve yapım aşamaları burada.

Hasanpaşa köftesi, lezzeti ve pratik yapımıyla mutfakların yeni gözdesi. Bu eşsiz yemeği evde deneyimlemek isteyenler için malzemeler ve aşamalarıyla detaylı bir tarif hazırladık.

MALZEMELER

Köftesi için:

500 gram köftelik kıyma
1 adet yumurta
1 adet kuru soğan
1-2 dal maydanoz
3-4 yemek kaşığı galeta unu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon

İçi için:

2 adet patates
1/2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı

Her damakta izi bırakacak: Zeytinyağlı Barbunya tarifi Her damakta izi bırakacak: Zeytinyağlı Barbunya tarifi

Üzeri için:

1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Sosu için:

1,5 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kekik

TARİF

Hasanpaşa köftesi yapımı için; orta boy derin bir kap içine yarım kilo köftelik kıyma koyun.
Üzerine 1 adet kuru soğan rendeleyin. Ardından kaba 1 adet yumurta kırın. Bir miktar galeta unu ya da ekmek içi 1 tutam ince ince doğranmış maydanoz, damak tadınıza göre tuz, karabiber ve kimyon ekleyin.
Diğer tarafta 2 adet orta boy patatesin kabuğunu soyup, 3-4 parçaya bölün. Derin bir tencere içine koyup, üzerini geçecek kadar su dökün.
Patatesler yumuşayana kadar haşlayın. Daha sonra haşlanan patateslerin suyunu süzün.
Patatesler sıcak iken üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı, yarım su bardağı kadar süt ve tuz ekleyin.
Patatesleri iyice ezerek, püre haline getirin. Köftelerin içlerini patates püresi ile doldurun ve 190 derece de fırında pişirin. Pişmeye yakın domates sosunu hazırlayın.
Domates sosu için; bir kap içine 1 yemek kaşığı domates salçası koyun. Üzerine 1 su bardağı ılık su, kimyon ve biraz tuz ekleyin. Salçayı karıştırarak, açın.
Hazırladığınız domates sosunu fırından çıkardığımız köftelerin kenarına dökün.
Patateslerin üzerine de rendelenmiş kaşar peynirlerini dökün tekrar fırına verin. Üzerleri kızarana kadar pişirin. Hasanpaşa köftesi piştikten sonra fırından çıkartıp, sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Hasanpaşa köftesi, lezzetiyle yemek masalarını zenginleştiriyor ve herkesin denemesi gereken bir tat sunuyor. Tarifin kolaylığı ve sonuçtaki eşsiz lezzeti, bu yemeği mutfakların yıldızı yapmaya devam edecek. Malzemelerin basitliği ve adım adım tarif rehberiyle, Hasanpaşa köftesini evde kolaylıkla hazırlayabilir ve sevdiklerinizle bu lezzeti paylaşabilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi