Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo

Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden biri olan kesme çorba, hem yapımı kolay hem de oldukça doyurucu. Mercimek ve hamurun muhteşem uyumuyla sofralarınıza sıcaklık katacak bu tarife bayılacaksınız.

Ev yapımı bir çorba ile soğuk kış günlerine meydan okumaya ne dersiniz? İşte, sizi ve sevdiklerinizi mutlu edecek kesme çorba tarifi. Denemeye değer!

Lezzetli ve sağlıklı bir çorba tarifi arayanlar için kesme çorba mükemmel bir seçenek. Mercimeğin besleyici özelliğiyle hazırlanan bu çorbayı yapmak çok kolay. İşte tarifin detayları.

KESME ÇORBASI TARİFİ

MALZEMELER

Hamuru için;
1 yumurta
1 fincan su
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Aldığı kadar un
Tuz
Çorbası için;
1 adet orta boy soğan
1 çay bardağı kahverengi mercimek
1 yemek kaşığı salça
4 yemek kaşığı sıvı yağ

TARİF

Soğanları ufak ufak doğradıktan sonra tencerede sıvı yağ ile biraz kavuruyoruz.
Sonra salçamızı ve mercimeğimizi ekliyoruz.
Üstüne 1,5 litre kadar sıcak su ekleyip ateşte kaynamaya bırakıyoruz.
Kaynadıktan sonra altını kısıp kısık ateşte 1 saat kadar pişiriyoruz.
Daha sonra hamurunu hazırlıyoruz. Mantı hamuru gibi sert bir hamur olacak.
Hamuru 10 dakika dinlendirdikten sonra oklava ile çok ince olmayacak şekilde açıyoruz.
2 parmak kalınlığında önce şeritler halinde kesiyoruz.
Sonra da o şeritleri üst üste koyup kesiyoruz. Aralarına yapışmaması için un serpiyoruz.
Çorbamızın mercimeği piştiyse içine kesmelerimizi koyup yapışmaması için arada karıştırıyoruz. 5 dakika daha piştikten sonra ocaktan alıyoruz.

Bu lezzetli ve sağlıklı kesme çorba tarifiyle, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak bir yemeğe sahip olacaksınız. Hem pratik hem de doyurucu bu çorbayı denedikten sonra, sofranızdan eksik etmek istemeyeceksiniz. Afiyet olsun!