Ev yapımı poğaçaların vazgeçilmez tadını keşfetmeye hazır olun. Mayasız ve peynirli bu poğaça tarifi, kolay hazırlanışı ve mükemmel sonucu ile favoriniz olacak.

Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo

Kıyır kıyır bir dokuya sahip, mayasız peynirli poğaça tarifi ile çay saatlerinizi taçlandırın. Bu basit adımlarla herkesin yapabileceği bu tarif, mutfakta geçirdiğiniz zamanı keyifli hale getirecek.

Pratik ve lezzetli bir atıştırmalık mı arıyorsunuz? Mayasız peynirli poğaça, yoğun lezzeti ve kolay yapılışıyla çay saatlerinizin yıldızı olacak. Bu tarif, evde hızlıca harikalar yaratmanız için ideal.

Mayasız Peynirli Poğaça Tarifi

Malzemeler

250 gram margarin/ tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
2 yumurta ( bir sarısı ayrılacak )
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
5,5 ,6 bardağı un ( kontrollü)

Mayasız Peynirli Poğaça Tarifi

Un dışında tüm hamur malzemelerini yoğurma kabına alalım kontrollü unu ekleyip, yoğuralım ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edelim.
Hazır olan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayıp, elimizle bastırarak hafif açalım ortasına peynir ekleyip, kapatalım ve tepsiye dizelim.
Önceden ayırdığımız yumurta sarısını sürelim, poğaçaların ortasına çizik atalım susam serpelim.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırına atalım, pişen poğaçaları fırından çıkaralım ve servise hazır

Bu mayasız peynirli poğaça tarifi ile çay saatleriniz daha keyifli geçecek. Hem kolay hazırlanan hem de lezzetli olan bu poğaçalar, kıtır kıtır dokusuyla ağızda eriyor. Evde hızlıca hazırlayabileceğiniz bu poğaçalar, hem sizin hem de misafirlerinizin beğenisini kazanacak. Deneyin ve bu enfes lezzetle çay saatlerinizi zenginleştirin. Afiyet olsun!