Pastanedeki gibi kıtır kıtır kurabiyeler yapmak artık çok kolay! Bu tarifle evinizde pastane kalitesinde lezzetler hazırlayabilirsiniz. İşte gerekli malzemeler ve yapılış aşamaları.

Evde kolayca yapabileceğiniz pastane tadında kıtır kurabiye tarifi ile karşınızdayız. Mutfakta harikalar yaratmak isteyenler için bu lezzetli tarif tam size göre. İşte adım adım yapılışı.

Pastane lezzetini evinize getirecek bu kıtır kurabiye tarifi ile sevdiklerinizi şaşırtmaya hazır olun. Kolayca hazırlayabileceğiniz bu kurabiye tarifi için gerekli malzemeler ve yapılışı.

MALZEMELER

125 gram tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı üzüm sirkesi
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1 yumurta akı
2, 5 (iki buçuk)su bardağı un

Herkesin favorisi olan lezzet: Sadece 10 dakikada hazırlanan Mozaik Pasta tarifi Herkesin favorisi olan lezzet: Sadece 10 dakikada hazırlanan Mozaik Pasta tarifi

Üzerine;

1 yumurta sarısı
1 kaşık susam
1 kaşık çörek otu

TARİF

Derin bir kaba oda sıcaklığında erimiş tereyağı ve diğer malzemeleri karıştırarak orta yumuşaklıkta bir hamur yapın.
İstediğiniz şekli verin.
Üzerine yumurta sarısı sürün ve susam ile çörek otu serpin.
Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.

Pastane tadında kıtır kurabiyeleri evde yapmanın ne kadar kolay olduğunu gördünüz mü? Bu tarifle, mutfakta harikalar yaratabilir ve sevdiklerinize lezzetli ikramlar sunabilirsiniz. Üzerine serptiğiniz susam ve çörek otu ile lezzeti katlanan bu kurabiyeler, çay ve kahve saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Afiyet olsun!