Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi

Pratik ve lezzetli bir tarif arayanlar için sütlü kurabiye ideal bir seçim! Sadece 20 dakikada hazır olan bu kurabiyeyi yedikçe yiyesiniz gelecek. İşte adım adım sütlü kurabiye yapımı!

Sütlü kurabiyenin sırrını merak ediyor musunuz? Bu tarif ile yumuşacık ve lezzetli sütlü kurabiyeler yapabilirsiniz. Sadece 20 dakika ayırın ve çay saatlerinin vazgeçilmezi olan bu lezzeti deneyin!

Sütlü kurabiyenin tadına doyamayacaksınız! Bu tarif ile sadece 20 dakikada pratik ve lezzetli sütlü kurabiyeler hazırlayabilirsiniz. Çayın yanına eşsiz bir eşlikçi olacak bu kurabiyeyi kaçırmayın!

Sütlü Kurabiye Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

 Sütlü Kurabiye Yapmak İçin İhtiyacımız Olan Malzemeler:

Yarım su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı pudra şekeri

Yarım su bardağı süt

1 tane yumurta sarısı (akı üzeri için )

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

 1 paket vanilya

3 su bardağı un

Üzeri için :

Yumurta akı

ceviz kırığı

Sütlü Kurabiye Tarifinin Hazırlanışı

Öncelikle yoğurma kabına 1 adet yumurta sarısı, 1 su bardağı pudra şekeri, yarım su bardağı sıvı yağ, yarım su bardağı süt, 1 tatlı kaşığı kabartma tozu ve 1 paket vanilyayı alalım. Çırpıcı ile malzemeleri güzelce karıştıralım. Daha sonra 3 su bardağı unu yavaş yavaş ilave ederek hamuru yoğurmaya başlayalım. Hamurdan bir parça alarak avucumuzun içerisinde yuvarlayıp şekillendirelim. Kurabiyelerimizin üzerini önce yumurta akına ardından ceviz kırığına bulayalım. Bütün hamur bitinceye kadar kurabiyelerimizi şekillendirmeye devam edelim. Şekillendirdiğimiz kurabiyeleri pişirme kâğıdı serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirelim. Kurabiyelerimizi önceden ısıttığımız 170 derece altüst ayardaki fırında 20 dakika pişmeye bırakalım.

Afiyet Olsun...