Kapya biberden nefis bir turşu yapmak istiyorsanız, bu tarifi kaçırmayın. Yağlı kapya biber turşusu hem kolay hem de lezzetli bir seçenek. İşte adım adım yağlı kapya biber turşusu tarifi.

Kışa damga vuracak bir turşu tarifi mi arıyorsunuz? İşte yağlı kapya biber turşusu yapımıyla ilgili püf noktalar ve adım adım tarif...

MasterChef Künefe tarifi: Malzemeler ve yapılışı! Künefe nasıl yapılır? MasterChef Künefe tarifi: Malzemeler ve yapılışı! Künefe nasıl yapılır?

Malzemeler:

2 kg kapya biber
1 küçük su bardağı sıvı yağ (yaklaşık 150 – 180 cc)
1 küçük su bardağı üzüm sirkesi
1 fincan kaya tuzu (yaklaşık 3 yemek kaşığı)
3 baş sarımsak
Yarım demet maydanoz

Yapılışı:

1.İlk adım olarak kapya biberlerinizi iyice yıkayın. Daha sonra biberlerin sap kısımlarını kesip, çekirdeklerini temizleyin.
2.Biberleri önce uzunlamasına ikiye, ardından da yaklaşık 2 şer parmak kalınlığında olacak şekilde enine kesin.
3.Geniş bir tencereye sıvı yağı, üzüm sirkesini ve kaya tuzunu ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırın.
4.Hazırladığınız biberleri bu karışımın içine ekleyin ve tencereyi ocağa alın.
5.Biberleri hafifçe karıştırın ve sarımsakları da ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın.
6.Biberler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Biberlerin lezzetli bir dokuya sahip olması için ara sıra karıştırabilirsiniz.
7.Biberler iyice yumuşadığında ince doğradığınız maydanozları da ekleyin. Bir iki kez daha karıştırın.
8.Ocaktan alın ve turşunuzu sıcakken steril kavanozlara doldurun. Kavanozların ağzını sıkıca kapatmayı unutmayın.
9.Kavanozları ters çevirerek tezgahın üzerinde bir gece bekletin.
10.Ertesi gün kavanozları serin ve güneş ışığı almayan bir yerde muhafaza edin. Turşunuz kışa hazır hale gelecek.

Bu kolay tarifle nefis yağlı kapya biber turşusunu hazırlayabilirsiniz.

Afiyet olsun!