Annelerin mutfağından gelen lezzet: Ağızda dağılan Ay Tatlısı tarifi Annelerin mutfağından gelen lezzet: Ağızda dağılan Ay Tatlısı tarifi

Pancar turşusu, hem lezzetli hem de sağlıklı bir besindir. Ancak pancar turşusu yaparken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır. İşte uzmanların tavsiyeleri…

Pancar turşusu yapmak isteyenler için harika bir tarif hazırladık. Bu tarif sayesinde pancar turşusunu hem kolayca hem de çok lezzetli bir şekilde yapabileceksiniz. İhtiyacınız olan malzemeler şunlar…


Pancar Turşusu Tarifi İçin Malzemeler

1 kilo pancar
2-3 diş sarımsak
1,5 yemek kaşığı kaya tuzu
1 çay bardağı üzüm sirkesi

Pancar Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?

Pancarların kabuğunu soyup iri parçalar halinde dilimliyoruz.
Tencereye koyup üzerini bir parmak geçecek kadar su ekliyoruz.
Pancarlar hafif yumuşayana kadar haşlıyoruz.
Kavanozun içine pancarları yerleştiriyoruz. Tuzunu, sarımsakları, sirkesini ekliyoruz.
Pancarı haşladığımız suyla kavanozu tamamlıyoruz.
En son kapağını sıkıca kapatıyoruz.
En az 2-3 gün bekliyoruz sonra yemeğe hazır artık.