Kışlık hazırlıkların vazgeçilmezi: Ev yapımı domates sosu! Kolay ve pratik tarifi ile mutfağınıza sağlık ve lezzet katacak

Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu

En lezzetli ve pratik domates sosu tarifi burada! Kışın taptaze domates lezzetini sofralarınıza taşıyın ve yemeklerinize ekstra bir tat katın.

Domates Sosu Tarifi

Malzemeler

3 kg domates
Yarım çay bardağı sıvı yağ
15 diş sarımsak
2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
2 çay kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz

Domates Sosu Nasıl Yapılır?

Domatesleri güzelce yıkayalım ve küp küp doğrayalım.
Ardından derin bir tencereye sıvı yağı alalım.
Üzerine birkaç parçaya ayırdığımız sarımsakları ekleyip 1-2 dakika kavuralım.
Doğradığımız domatesleri ilave edelim. Ara ara karıştırarak domatesler eriyene kadar yaklaşık yarım saat kaynatalım.
Suyunu salan ve yumuşayan domatesleri blenderdan geçirelim. Ardından kevgire alalım ve kevgirden geçirelim. Spatula ile ezerek çekirdeklerini ve kabuklarını ayrıştıralım. Dilerseniz kevgirden geçirmeden de bu sosu hazırlayabilirsiniz.
Kevgirden geçirdiğimiz domates sosunu tekrar tencereye alalım.  İçerisine sirkeyi, şekeri ve tuzu ilave edelim. Karıştırarak 10 dakika kadar kaynatalım.
Son olarak kaynar haldeyken 1 parmak boşluk kalacak şekilde kavanozlara doldurup, ağız kısmını sildikten sonra 10 dakika kadar bir tencere dolusu suyun içinde kaynattığınız kullanılmamış kavanoz kapaklarını kapatalım. Ters çevirip soğuyana kadar bekletelim.
Kışın rendelenmiş domates kullanacağınız her yerde kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.