Çikolata ve vanilyanın eşsiz uyumu, rengarenk kurabiyelerle buluşuyor. Kırmızı mı yoksa mor mu? Rengini siz belirleyin ve bu lezzetli kurabiyeleri deneyin.

Çikolatalı kurabiye severler, bu tarif tam size göre! Hem tadıyla hem de rengiyle sizi etkileyecek bu kurabiyeler, herkesin favorisi olacak.

Renkli ve çikolatalı kurabiyelerle çay saatlerinizi şenlendirin. İster kırmızı, ister mor - bu tarif, lezzet ve görsellik açısından tam bir şölen sunuyor.

Malzemeler

1,5 su bardağı un
1/2 su bardağı tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
3/4 su bardağı esmer şeker
1/4 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta (oda sıcaklığında)
2 yemek kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı karbonat
1 yemek kaşığı süt
2 tatlı kaşığı vanilya özütü (yerine 1 paket toz vanilya olabilir)
1/4 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı parçalanmış bitter, beyaz çikolata
1 tatlı kaşığı kırmızı gıda boyası

Hazırlanışı

Öncelikle kuru malzemeleri yani sırasıyla un, kakao, karbonat ve tuzu bir kapta harmanlayın.

Mikser kabında tereyağını 1 dakika kadar çırpın. Toz şeker ve esmer şekeri ekleyin ve çırpmaya devam edin. Yumurta, süt ve vanilyayı da bu karışıma ekleyin. Son olarak kırmızı gıda boyasını yavaş yavaş ekleyin. Bu aşamada rengi belirlemek size kalmış. Daha kırmızı kuırabiyeler elde etmek istreseniz boya miktarını artırabilirsiniz. Ya da benim yaptığım gibi daha mor kurabiyeler elde etmek için daha az boya kullanabilirsiz, kakao ile karışınca güzel bir mor renk çıkıyor:)

Pastaneden hiçbir farkı yok! Evde Laz böreği nasıl yapılır? Ustasından Laz böreği tarifi Pastaneden hiçbir farkı yok! Evde Laz böreği nasıl yapılır? Ustasından Laz böreği tarifi

Daha önce harmanlanan kuru karışımı ve çikolata parçalarını da bu karışıma ekleyin ve sonra karışımı hamur haline getirin. Yuvarlak hamur haline getirdiğiniz kurabiye karışımını streç filme sararak 1 saat buzdolabında dinlendirin.

Fırınınızı 180 derecede ısıtın. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsilerinize yuvarlak toplar haline getirdiğiniz kurabiyeleri sıralayın (Kurabiyeleri küçük tutun yayılınca kocaman kurabiyecekler olacaklar çünkü- 1 yemek kaşığı hamur yeterli). Her bir fırın tepsisine aralıklı olarak 8 en fazla 9 adet yerleştirin. Her bir tepsiyi yalnızca 10 dakika pişirin. Kadife yumuşaklığında bir kurabiye için bu süre yeterli olacaktır.

Fırından çıkan kurabiyelerin üzerine beyaz, sütlü ya da bitter dilediğiniz çikolata parçacıklarından serpiştirin. Kurabiyenin sıcaklığıyla eriyecek ve muhteşem bir tat çıkacak ortaya:)

Püf Noktası

Bu kurabiyeden verim elde edebilmeniz için buzdolabından bekleme süresi en önemli püf noktadır. Eğer buzdolabı süresini kısa tutarsanız kurabiyeleriniz fırında eriyip şekilsiz hale geleceklerdir.

İşte karşınızda, herkesin bayılacağı rengarenk ve çikolatalı kurabiye tarifi! Hem tadıyla hem de görselliğiyle sizi ve sevdiklerinizi büyüleyecek bu kurabiyeler, atıştırmalık olarak mükemmel bir seçim. Deneyin ve bu lezzetli anların tadını çıkarın. Afiyet olsun!