Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo

Tereyağının lezzeti, elma ve tarçının harmanlandığı bu kurabiye tarifi, mis gibi kokusuyla evinizi sıcak bir kış akşamına dönüştürecek.

Elmalı kurabiye, her yaştan insanın severek tadabileceği, çayın ve kahvenin yanında mükemmel giden bir tatlıdır. Bu basit tarif ile elmalı kurabiyelerinizi nasıl hazırlayacağınızı öğrenin.

Yumuşacık hamuru ve içindeki tatlı elma dolgusu ile elmalı kurabiye, tatlı krizlerinizin kurtarıcısı olacak. İşte adım adım elmalı kurabiye yapımı!

MALZEMELER

Hamuru için:

250 gram margarin
1 yemek kaşığı yoğurt
2 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı nişasta
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

İçi için:

3 adet rendelenmiş elma
1 su bardağı ceviz içi (ince çekilmiş)
1 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın

Üzeri için:

1 yemek kaşığı pudra şekeri

TARİF

İlk olarak rendelenen elma, tarçın ve şeker küçük bir tencereye alınıp orta ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirilir ve soğumaya bırakılır.
Soğuyunca ceviz de konulur.
Hamuru için bir yoğurma kabına margarin, yoğurt, pudra şekeri ve diğer tüm malzemeleri ekleyerek ele yapışmayacak yumuşak bir kıvamda yoğrulur.
Hazırladığımız hamuru buzdolabında 20 dakika dinlendiriyoruz.
Hazır olan hamur 5 bezeye ayrılır.
Her beze altı üstü unlanarak tatlı tabağı büyüklüğünde, yarım cm kalınlığında olacak şekilde açılır.
Hamuru pizza dilimi şeklinde 8 eşit parçaya bölün.
Geniş kısımlarına soğuyan elma harcından 1 tatlı kaşığı koyarak sigara böreği sarar gibi sarınız.
Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 20-25 dakika kadar pişiriniz.

Elmalı kurabiye tarifi ile çay saatlerinizi daha da özel kılabilir, misafirlerinize ve ailenize unutulmaz lezzetler sunabilirsiniz. Hazırlaması kolay bu tarifle, kısa sürede harika sonuçlar alabilirsiniz. Deneyin ve bu klasik lezzetin keyfini çıkarın. Afiyet olsun!