Kabarmayan kek probleminize son verecek, soda ile hazırlanan kabaran kek tarifi ile Kekinizin her zaman kabarması için gerekli püf noktaları öğrenecek, lezzetli kekler yapmanın keyfini süreceksiniz.

MasterChef Hamsi Kuşu tarifi: Nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir? MasterChef Hamsi Kuşu tarifi: Nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?

KABARAN KEK MALZEMELERİ
Malzemeler:

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 şişe maden suyu (200 ml.)
1,5 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı limon suyu
1/2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
2 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
3 su bardağı un

KABARAN KEK NASIL YAPILIR?

Bir kabın içerisine yumurtaları kırın ve toz şekerle birlikte güzelce çırpın.

Ardından yoğurt ve sıvı yağı ekleyerek güzelce karıştırın. Üzerine soda, kabartma tozu ve limon suyunu da ekleyerek bir kez daha karıştırın.

Vanilya ve unu eleyerek ilave edin ve spatula yardımıyla karıştırın. Hazırladığınız kek harcının bir kısmını ayırın.

Ayırdığınız harca kakao ilave edin ve güzelce çırpın.

Sade kek harcını yağlanmış, unlanmış kek kalıbına aktarın ve içerisine kakaolu harcı da dökün.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30-35 dakika kadar pişirin. Çıkarıp oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra afiyetle tüketin.

KEKİN KABARMASI İÇİN PÜF NOKTASI

İçindeki soda, kabartma tozu ve limon suyuyla birlikte kabarmasına yardımcı oluyor. Yoğurdun da sulu kısmını kullanmaya özen gösterin. Dilerseniz içerisine limon ya da portakal kabuğu da ilave edebilirsiniz.