Misafirlerinize sunabileceğiniz pratik ve lezzetli bir tarif arıyorsanız, patatesli kek tam size göre. Kek formunda hazırlanan bu nefis tarif, çay saatlerinize renk katacak. İşte patatesli kek yapmanın en kolay yolu.

Çay saatlerinizi lezzetli ve pratik bir tarifle şenlendirmek istiyorsanız, patatesli kek tarifini mutlaka denemelisiniz. Kek formunda hazırlanan bu tuzlu lezzet, misafirlerinizin favorisi olacak. İşte adım adım tarifimiz.

Patatesli kek, kek formunda hazırlanan tuzlu tarifler arasında en beğenilenlerden biri. Ansızın gelen misafirlerinize sunabileceğiniz bu pratik ve lezzetli tarifi denemek için işte gerekli malzemeler ve yapılışı.

PATATESLİ KEK TARİFİ

MALZEMELER

3 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet soğan
3 adet patates
Küçük bir kase beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
2 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un

Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi

Üzeri için:

Susam

TARİF

İlk önce patatesleri yıkayıp küp şeklinde küçük küçük doğrayın .
Soğanı ve maydanozları da küçük olarak doğrayıp hazır edin.
Oda sıcaklığındaki yumurtaları mikserle çırpıp üzerine yoğurt, sıvı yağ, peynir, karabiber, pul biber ve tuzu ekleyip karıştırın.
Doğramış olduğumuz patates, soğan ve maydanozu ekleyip tekrar karıştırın.
En son kabartma tozu ve unu ekleyerek karıştırın.
Dikdörtgen borcama yağlı kağıt serip malzemeyi dökün.
Üzerine susam döküp, 180°C fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Yaklaşık yarım saat sonra servis edin. İsteyen içine dereotu da koyabilir.

Pratik ve lezzetli patatesli kek tarifi ile misafirlerinizi şaşırtın. Kolay yapımı ve lezzeti ile herkesin favorisi olacak bu tarifi denediğinizde, tarifini herkesle paylaşmak isteyeceksiniz. Afiyet olsun!