Kek yapmanın püf noktası: Hamura bir tatlı kaşığı ekleyin, sonuç şaşırtıcı! Kek yapmanın püf noktası: Hamura bir tatlı kaşığı ekleyin, sonuç şaşırtıcı!

Ev yapımı Adana dürümü ile kebapçı lezzetlerini evinize taşıyın. İşte adım adım kolay Adana dürüm tarifi!

Adana dürüm, dışarıda yemekten çok daha keyifli ve sağlıklı bir şekilde evde yapılabilir. İşte lezzetli ve pratik bir Adana dürüm tarifi.

Bu Adana dürüm tarifi ile aile yemeklerinizde ve arkadaş toplantılarınızda beğeni toplayın. Herkes bu tarife bayılacak!

MALZEMELER

500 gr kıyma
1 adet soğan
100 gr kuyruk yağı ya da iki yemek kaşığı tereyağ
2 diş sarımsak
1 adet kapya biber
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber, isteğe bağlı pul biber de koyabilirsiniz

Lavaş için;

2 su bardağı ılık su
3 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı zeytinyağı ya da sıvı yağ
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Aldığı kadar un (4 bardak kadar)

TARİF

İlk olarak soğanı ve kapya biberi rondodan geçirin ya da ince ince doğrayın.
Suyunu iyice sıkın. Kıymanın içerisine ekleyin.
Tuz ve karabiberi de ekleyip güzelce yoğuralım ve dinlenmesi için dolaba kaldıralım.
Bu sıra da lavaş için un hariç bütün malzemeleri derin bir kap içerisine alalım.
Unu kontrollü ekleyip kıvamlı bir hamur yoğuralım yarım saat kadar mayalansın.
Mayalanan hamuru 10-12 eşit parçaya bölelim.
Her bir parçayı yuvarlak açıp tava da arkalı önlü pişirelim.
Pişen lavaşları bir bez ya da örtüyle güzelce saralım.
Dinlenen kıymayı yumruk büyüklüğünde parçalar alıp şişe geçirelim. Şiş yoksa tahta çubuklara geçirelim.
Kebap şeklini verip döküm tava da yada normal tava da pişirelim.
Lavaş ekmeği arasında domates, biber soğanla servis edelim.

Bu Adana dürüm tarifini denediğinizde, restoran kalitesinde lezzetleri evinizde yaşayacaksınız. Hem kolay hem de lezzetli bu tarifle, Adana dürümün keyfini çıkarın. Afiyet olsun!"