Kayseri'nin dünyaca ünlü lezzeti yağlamayı siz de deneyin! Kıymalı, patatesli, peynirli ve daha birçok çeşidiyle yağlama tarifi ve yapılışı detaylarıyla karşınızda...

KAYSERİ YAĞLAMASI NASIL YAPILIR?

GEREKLİ MALZEMELE

250 gram kıyma (dana veya kuzu kıyması tercih edilebilir)

1 büyük soğan, ince doğranmış

2 yeşil biber, ince doğranmış

2 domates, rendelenmiş veya küçük doğranmış

2 yemek kaşığı biber salçası

Tuz ve karabiber

Sıvı yağ

HAMUR

4-6 adet yufka

Yarım su bardağı sıvı yağ

2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin

ÜZERİ İÇİN

Pul biber, sumak veya nane (isteğe bağlı)

YAPILIŞI
İlk olarak iç malzemeyi hazırlayın. Geniş bir tavada sıvı yağı ısıtın ve ince doğranmış soğanları ekleyip yumuşayana kadar kavurun.

Soğanlar pembeleşmeye başladığında kıymayı ekleyin ve kahverengi olana kadar kavurun. Ardından ince doğranmış yeşil biberleri ekleyin ve biberler yumuşayana kadar soteleyin.

Rendelenmiş veya doğranmış domatesleri ekleyin ve kavrulmuş kıyma karışımına karıştırın. Biber salçasını ekleyip karıştırın.

Tuz ve karabiberle tatlandırın. İç malzeme hazır olduğunda ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Şimdi yufkaları hazırlamaya başlayın. Her bir yufkayı düz bir zemine serin ve sıvı yağ ile üzerine yağ sürün. Ardından bir yufkayı diğerine katlayın ve dörde bölün.

Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı! Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı!

İç malzemeden her bir yufka parçasının üzerine paylaştırın ve yufkaları rulo şeklinde sarın.

Yufkaları tereyağı veya margarin ile yağladıktan sonra, tavada veya fırında altın rengini alana kadar pişirin.

Sıcak servis yaparken üzerine pul biber, sumak veya nane serperek servis edebilirsiniz.