Kayseri'nin ünlü lezzeti, yoğurt ve salçalı sosuyla bir bütünlük oluşturan mantısı, evde hazırlamanın püf noktalarıyla karşınızda. Sofranızı şenlendirecek bu tarifi mutlaka denemelisiniz!

Zahmetli gibi görünen ancak sonucunda ortaya çıkan lezzetle tüm emeğinize değen Kayseri mantısı tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Hem pratik hem lezzetli bir deneyim için işte detaylar.

KAYSERİ MANTISI TARİFİ MALZEMELERİ

Hamuru için;

9-10 bardak un
3-4 bardak ılık su
Tuz

İç harcı için;

1 kilogram kıyma
2 adet soğan
Tuz
Pul biber
Karabiber
Nane

KAYSERİ MANTISI NASIL YAPILIR?

Un, su ve tuzu yoğurup çok sert bir hamur elde edin. Üzerini kapatıp dinlenmesi için bekletin.

Soğanları rendeleyip suyunu iyice sıkın. Baharatlarla beraber kıymayı iyice yoğurun.

Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı! Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı!

Hamuru dinlendirdikten sonra bezelere ayırın.

Tezgahı unlayıp her bezeyi oklava ile açın.

Açtığınız hamurunuzu istediğiniz büyüklükte kare şeklinde kesin.

Her kareye de kıymalı harcı yerleştirip uçlarını birbirine yapıştırarak kapatın.

Kaynayan suya tuz ilave edin ve mantıları içine atıp pişirin.

Ara ara kontrol edin fazla yumuşamamasına özen gösterin.

Yoğurdu biraz suyla seyreltin. Dilerseniz yoğurdun içine ezilmiş sarımsak da ekleyebilirsiniz.

Tereyağını da tavada eritin. Üzerine salça ekleyip kavurun.

Az miktar su ile açın ve kaynatın.

Mantıyı süzüp üzerine önce yoğurdu ardından salçalı sosu döküp servis edin.

Afiyet olsun...