Çay saatlerinize yeni bir lezzet katmak ister misiniz? İşte karşınızda Palmier Kurabiye tarifi! Bu lezzetli ve pratik tarif ile kayınvalidenizi ve misafirlerinizi mest edeceksiniz. Sadece 3 malzeme ile hazırlanan bu kurabiye, hem ekonomik hem de çok lezzetli. İşte adım adım Palmier Kurabiye yapımı...

Ekonomik ve pratik bir kurabiye tarifi arıyorsanız, Palmier Kurabiye tam size göre! Sadece 3 malzeme ile hazırlanan bu kurabiye, lezzeti ve kolay yapımı ile çay saatlerinize renk katacak. İşte herkesin beğenisini kazanacak Palmier Kurabiye tarifi...

Misafirlerinizi ve kayınvalidenizi mest edecek bir kurabiye tarifi arıyorsanız, doğru yerdesiniz! Palmier Kurabiye tarifi ile sadece 3 malzeme kullanarak harika kurabiyeler yapabilirsiniz. Ekonomik ve lezzetli bu tarif ile çay saatlerinizi şenlendirin. İşte adım adım Palmier Kurabiye tarifi...

Malzemeler

3 yaprak milföy hamuru
1,5 çay bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş)

Yapılışı

Hazırlık:

Milföy hamurunu oda sıcaklığına getirin.
Hafifçe unladığınız tezgâha milföy hamurunu koyun.

Tereyağı ve Şeker:

Fırçayla ince bir kat erimiş tereyağı sürün.
Üzerine yaklaşık 1 tatlı kaşığı kadar şeker serpin.

Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu

Katlama:

İki ucunu zarf gibi katlayarak ortada birleştirin.
Tekrar üzerine tereyağı ve şeker ekleyin.
Bir kez daha katlayarak ortada birleştirin.
Üzerine merdaneyle hafifçe bastırarak düzleştirin.
Şekillendirme:

Hamuru tekrar ortadan katlayın ve 1 cm kalınlığında dilimler kesin.
Dilimleri yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.

Pişirme:

180 derece önceden ısıtılmış fırında, yaklaşık 20-30 dakika iyice kızarana kadar pişirin.

Soğutma ve Servis:

Fırından çıkarıp oda sıcaklığında soğuttuktan sonra afiyetle tüketebilirsiniz!

Püf Noktaları

İki milföyü birleştirerek yapmamızın sebebi daha büyük bir kare oluşturmak ve rahatlıkla sarmak. Milföy hamurlarınız büyükse bu şekilde 2 tane kullanmanıza gerek yok.
Rulolar tam ortada birleştiğinde hazırladığınız ruloyu ters çevirerek soğutabilirsiniz. Bu şekilde dilimlemesi daha kolay olacaktır.
Oda sıcaklığındaki milföyleri dilimlemek ve şekil vermek zor olabilir, bu nedenle şekil vermeden önce mutlaka buzdolabında soğutmaya özen gösterin.
Oklavayla hamurları sadece birleştirin ve şekerlerin yapışmasını sağlayın. Hamurları açmayın.
Dilerseniz içerisine toz şeker serpebilir veya sürülebilir çikolata ilave edebilirsiniz.

Bu kolay ve pratik Palmier Kurabiye tarifi ile kayınvalidenizin gönlünü çalacak, çay saatlerinize lezzet katacaksınız. 3 malzeme ile hazırlayabileceğiniz bu ekonomik tarif ile misafirlerinizi etkileyebilirsiniz. Afiyet olsun!